15.000 bezoekers voor Wantijpop 2018

04 juni 2018
15.000 bezoekers voor Wantijpop 2018

DORDRECHT - Zaterdag 2 juni vond het gratis familiefestival Wantijpop plaats. Maar liefst 15.000 feestgangers wisten het prachtige Wantijpark te vinden. Onder andere Ronnie Flex & Deuxperience, Jett Rebel, Alain Clark en Sue the Night waren te zien.

Na de geslaagde tweede editie van Live at Wantij op 1 juni, was het zaterdag 2 juni tijd voor het gratis familiefestival Wantijpop. Over de hele dag hebben 15.000 bezoekers het prachtige Wantijpark bezocht. Wantijpop is onderverdeeld in verschillende area’s. Bij het Ames Podium konden bezoekers genieten van Ronnie Flex & Deuxperience, Jett Rebel, Alain Clark, Sue the Night, Jeangu Macrooy, The Overslept en de Dordtse band Funkaninizers. Bij het Popcentrale Podium waren lokale helden als Sun Rider, Kees Fluks, Bottles of Love en The Empyrean te bewonderen. De jongste bezoekers konden terecht bij Koning Eik, waar je je onder andere kon laten schminken of naar de poppenkast kon kijken. Diverse lokale cateraars zorgden voor een heerlijk foodaanbod.

In tegenstelling tot vrijdag, was het zaterdag de gehele dag droog met een aangename temperatuur. De sfeer was goed en we kunnen dan ook spreken van een zeer geslaagd Wantij-weekend.

Uitverkochte tweede (natte) editie Live at Wantij groot succes
Vrijdag 1 juni vond de tweede editie van Live at Wantij plaats in het Wantijpark in Dordrecht. De kaarten voor Live at Wantij waren binnen een dag uitverkocht en de 9500 gelukkigen die erbij waren, maakten er samen met Kensington, Bløf, Jacqueline Govaert en Suzan & Freek een mooi feestje van.

Vanaf 15.30 stroomden de eerste enthousiaste bezoekers binnen en om 16.15 trapten Suzan & Freek het festijn af. Suzan & Freek zijn bekend van YouTube en zingen vooral lekker meezingbare covers. Zij werden opgevolgd door Jacqueline Govaert (ex frontzangeres van de band Krezip). Naast een hoop eigen nummers, trakteerde zij het publiek ook op een paar ‘gouwe ouwe’ uit haar Krezip tijd. Na Jacqueline Govaert was het de beurt aan Bløf, waarbij het hele publiek lekker kon meeblèren met hun bekende hits. De slotshow lag in handen van de uitsmijter van de avond: Kensington. Veel fans hadden hier al de hele avond op gewacht en Kensington maakte de hooggespannen verwachtingen van de bezoekers meer dan waar. Dennis Weening presenteerde de dag.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.