Op weg naar de Oscars bij The Movies

22 januari 2019 door Hennie van der Zouw
Op weg naar de Oscars bij The Movies

DORDRECHT - De Oscar-nominaties zijn bekend. Een aantal genomineerde films zit in het Movies-programma. A Star is Born bijvoorbeeld blijft ook na 4 maanden nog steeds volle zalen trekken. Om maar te zwijgen van Bohemian Rhapsody.

Een grote Oscar-winnaar viert zijn 25e verjaardag: Schindler’s List van Steven Spielberg uit 1993. komt eenmalig terug op zondag 27 januari. Speciaal op de dag dat internationaal de Holocaust wordt herdacht. Ruim 3 uur intrigerend filmdrama – grotendeels in zwart-wit – over hoe de Duitse industrieel Oskar Schindler 1100 joden redde door ze als arbeiders op te nemen in zijn fabriek.

Een nieuwe premièrefilm heeft ook deze marathonlengte. Werk Ohne Autor is een 3 uur durend epos over liefde, kunst en de Duitse geschiedenis. De film volgt zo’n 30 jaar uit het leven van de schilder Kurt Banters, van 1937 tot ca. 1970. Centraal staan zijn ontwikkeling tot succesvol schilder en zijn moeizame relatie met zijn schoonvader, de arts Carl Seeband. Een geheim uit het oorlogsverleden bindt hen beiden. Via zijn schilderwerk probeert hij te vertellen wat niet verteld mag worden.

De tweede première is The Hate U Give. Dit veelgeprezen coming-of-age verhaal heeft als thema de tegenstelling tussen blank en zwart in het Amerika van nu. Starr is een leuke tiener, die door haar ouders gestimuleerd wordt om haar “neighbourhood” te ontgroeien. Daarom zit ze op een witte elite-school. Maar die “hood” is ook de plek waar haar vriendenkring leeft. Dit leven in twee werelden komt onder grote spanning te staan wanneer een witte agent een jeugdvriend uit de buurt dood schiet. Waar staat Starr??

Dit en nog veel meer is deze week te zien in The Movies Dordrecht. Check voor meer info en tijden: www.themoviesdordrecht.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.