DOOR telt al ruim vijftig atelierhouders; samenwerking Bibelot vernieuwd

29 oktober 2018
DOOR telt al ruim vijftig atelierhouders; samenwerking Bibelot vernieuwd

DORDRECHT - Het culturele ontmoetingscentrum DOOR is volop in ontwikkeling. Na de verhuizing van de Voorstraat naar het oude belastingkantoor aan de Spuiboulevard 220 afgelopen zomer, is er veel gebeurd. De Dordtse cultuurnacht trok honderden bezoekers naar DOOR. De huiskamer is ingericht op de begane grond en de kelder wordt aangepast voor optredens. Op de bovenverdiepingen zijn inmiddels meer dan vijftig kunstenaars gevestigd.  Ook de optredens en samenwerking met Bibelot zijn opgepakt.

Het enorme nieuwe pand van DOOR, met zeven verdiepingen, biedt tal van nieuwe mogelijkheden en voorziet in een grote behoefte aan laagdrempelige, betaalbare ateliers. Veel kunstenaars weten het pand te vinden. Zij houden zich onder andere bezig met schilderen, tekenen, multi media en het maken van kostuums. In de benedenruimte is een fotostudio en zijn er Wudang Pai Tai Chi Chuan en Qigong lessen van Qidynamic.

Concerten
De optredens worden ook hervat. Vrijdag 9 november staan in samenwerking met Bibelot, Dancehall (UK) en James and The Ultrasounds (US) geprogrammeerd. DANCEHALL (UK) staat bekend om hun energieke live performance, heeft zijn debuut album uitgebracht op hun eigen label. Deze 'Do It Yourself' uitstraling en de drang om overal in de wereld te spelen heeft de band een tour door Europa opgeleverd. Een sterke mix van indie en punk.

Onverwachte gitaren, orgel met soul en dansbare rock n' roll, dat is James and The Ultrasounds. Hun debuutalbum "Bad To Be Here" zorgde voor een succesvolle tour door Amerika en Europa. De band neemt je mee in een brede mix aan: garagerock, soul, punk, surf, country en good ol' Memphis Rock N' Roll. DOOR is open 20:00 uur. Het concert begint om 20:30 uur. De toegang is gratis.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.