Burgerinitiatief over de verhoging kosten Drechthopper

25 januari 2019 door Hennie van der Zouw
Burgerinitiatief over de verhoging kosten Drechthopper

DORDRECHT - Maandag 21 januari 2019 nam Wethouder Peter Heijkoop een burgerinitiatief in ontvangst van twee zeer betrokken inwoonsters. Zij hebben 350 handtekeningen opgehaald en overhandigd aan de wethouder. De reden van dit initiatief is, dat vanaf 1 januari 2019 de kosten voor mensen die gebruik maken van de Drechthopper 60 eurocent instapkosten zijn geworden. Voorheen was dit niet het geval en werden de gereden kilometers alleen afgerekend.

Veel ouderen maken gebruik van de Drechthopper. Een grote groep mensen heeft al niet veel te besteden en als je dan ook meerdere keren per maand gebruik maakt van de Drechthopper is een stijging van deze omvang erg veel. De mensen zien dit weer als een achteruitgang.

Wethouder Heijkoop heeft toegezegd dat hij initiatief doorstuurt naar de Drechtraad waar deze verhoging vorig jaar is aangenomen.

Leo Stolk van de VSP was bij de overhandiging aanwezig: 'Wij ondersteunen dit burgerinitiatief van harte.  De VSP vindt dat dit onderwerp zeker nog een keer op de agenda moet komen in de Drechtraad. Juist ouderen met een smalle beurs kunnen het geld niet missen. De VSP is bezorgd dat mensen hierdoor meer thuis zullen blijven. Het sociaal vangnet dreigt daardoor kleiner te worden waardoor vereenzaming kan toenemen. En dat is nu precies wat wij als VSP niet willen.'

Beide initiatiefneemsters zijn vrijwilliger bij Aafje en komen zodoende veel in aanraking met mensen die hier tegenaan lopen. Zij willen dat hier wat aan gedaan wordt.

Een prachtig burgerinitiatief aldus Leo Stolk.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.