Koninklijk afscheid met BMW's voor Sterrenburgse jongen voor oogoperatie in Turkije

29 januari 2019
Koninklijk afscheid met BMW's voor Sterrenburgse jongen voor oogoperatie in Turkije

DORDRECHT - Een Dordtenaar, die op dinsdag 29 januari  voor een langdurige operatie en herstel aan zijn ogen naar Turkije is gegaant, kreeg van zijn vrienden zondagmiddag een Koninklijke afscheid.

Hij houdt van BMW's en vooral het geluid ervan. Daarom kwamen overal vandaag zondagmiddag tientallen BMWs naar zijn huis in Sterrenburg aan de Leeuwstraat in Dordrecht toe om hem een hart onder de riem te steken. Grote, snelle BMW's, kleinere. Haast alle modellen leken naar Sterrenburg gekomen te zijn ook na een oproep via sociale media.

De vriendengroep, die ook via een inzameling de operatie in Turkije mee mogelijk had gemaakt, liet het geluid voluit klinken. Soms leek het haast op een motor concert tot verrassing ook van buurtbewoners.

De Turkse jongen zag er niets van, maar hij hoorde er alles van. Uiteraard ging hij als passagier mee in een BMW en dat was ook een bijzondere rit voor hem.

Het koninklijk afscheid is ook bedoeld om hem na de operatie mentale kracht mee te geven om te blijven werken aan verder herstel van zijn gezichtsvermogen.

RTV Rijnmond bracht eerder de actie in het nieuws. De vader van Tunahan Ekiz liet toen weten "Heel verrast en heel dankbaar", voor alle steun. Voor Tunahan Ekiz (26) werd door de familie en vrienden  in totaal bijna 130 duizend euro opgehaald. "

Tunahan lijdt aan het zeldzame Bardet Biedl-syndroom. Voor zijn aandoening bestaat een experimentele implantaatoperatie, die de zorgverzekeraars nog niet vergoeden.

Op facebook pagina van Dordrecht.net staat in een reactie  ook een foto van het steuncomite voor Tunahan, die is gemaakt bij de Leeuwstraat in Dordrecht veilig op de Regulushof)

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.