Bewoners aan de Aalbersestraat klagen over gevaarlijke situaties bij gladheid en sneeuw

14 maart 2018
Bewoners aan de Aalbersestraat klagen over gevaarlijke situaties bij gladheid en sneeuw

DORDRECHT - De Verenigde Senioren Partij (VSP) en de Fractie Meijer hebben klachten ontvangen van bewoners van de Aalbersestraat. Over deze klachten hebben beide fracties schriftelijke vragen aan het College van B&W gesteld.

In de brief aan het College beschrijven beide fracties de klachten als volgt: "De bewoners kunnen bij gladheid en sneeuw alleen met een hoge afstap en met een groot val risico naar buiten bij hun flat. Er zijn ook mensen met een scootmobiel die hier al helemaal bijna niet weg komen."

Beide fracties vragen in hun brief het volgende: "Is het college het met de VSP en Fractie Meijer eens dat dit een ongewenste situatie is? Wat kan het college aan deze situatie doen op korte termijn?

Er is ook geen leuning om je aan vast te houden bij de helling. De terugweg is nog lastiger. Beide fracties vinden dit een gevaarlijke situatie.

Het alternatief is de zijingang, maar daar gaan de deuren niet automatisch open en draaien naar binnen tegen de richting in. Is het college het met ons eens dat dit een onaanvaardbare situatie is voor gebruikers van een scootmobiel?

Welke rol kan de gemeente hier in spelen?
Bestaat er een mogelijkheid om dit vanuit de WMO te kunnen bekostigen vanuit de algemene voorzieningen? Of is dit iets voor de verhuurder, danwel de eigenaar van het complex. Als dit laatste het geval is vragen wij aan het college in overleg te treden met de verhuurder van het complex om gezamenlijk tot een oplossing te komen.

De bewoners van het complex zijn namelijk al een tijd bezig met deze kwestie en worden voortdurend van het kastje naar de muur gestuurd. Kan de gemeente hier duidelijkheid in brengen?"

Tot zover de problematiek rondom de bewoners van de Aalbersestraat en de vragen daarover, gesteld door de VSP en de Fractie Meijer.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.