Feest voor Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten (RAAT)

30 januari 2019 door Hennie van der Zouw
Feest voor Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten (RAAT)

DORDRECHT - 24 januari 2019 was het precies een jaar geleden dat in deze regio het Regionale Actieplan Aanpak Tekorten (RAAT) is vastgesteld en ondertekend. Om dit jubileum te vieren vond er afgelopen donderdag een feest plaats bij Landvast in Alblasserdam. Het thema van het feest was: ‘HoeRA(AT) 1 jaar!’

De feestelijke middag begon onder het genot van een kopje koffie en stuk taart. Lydia van Baak, directeur van de werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid trapte het programma af, gevolgd door  Peter Heijkoop, wethouder Werk en Inkomen, Zorg en Welzijn, Arbeidsmarkt en Onderwijs. Beiden benadrukten de noodzaak om in de regio samen te werken om de tekorten aan personeel in zorg en welzijn te verkleinen.

Na de plenaire start verdeelden de ruim 90 deelnemers zich over diverse workshops. Deze workshops werden georganiseerd rondom de vier thema’s, gerelateerd aan deRAAT: instoom, werving, behoud en beleid. In 3 workshoprondeskreeg men kennis, inspiratie en praktische handvaten om het tekort aan personeel in de zorgsector aan te pakken. Men kon in dialoog met een afvaardiging vanuit het ministerie van VWS, maar ook met medewerkers van de werkvloer over de aanpak van tekorten. Maar ook bijvoorbeeld workshops over anders werven, arbeidsmarktcommunicatie, arbeidsbesparende innovaties en het regionale loopbaancentrum in de zorg.

Tussen de workshops door en bij de borrel achteraf was men welkom in het kameRAATcafé. Hier stonden uitwisseling en ontmoeting centraal. Bij het café was een fotograaf aanwezig die iedereen op de foto zette voor een eigen IK ZORG foto. Het spel ‘dobbel je waardering’ trok veel bezoekers. Men dobbelde voor een cadeau voor zijn of haar collega’s of team, om te laten weten hoe zeer zij gewaardeerd worden!

Maar er was nog meer te doen in het kameRAATcafé! Men kon inspiRAATie opdoen voor de week van zorg en welzijn bij een informatiestand. Ideeen ter verbetering van de arbeidsmarkt kon men kwijt in de RAATplegingsbox. De middag kenmerkte zich door enorm veel enthousiasme en energie om samen de schouders eronder te blijven zetten om het personeelstekort in de regio aan te pakken. Waarom? Het borgen van goede, voldoende en toegankelijke zorg voor iedereen in de regio ZHZ.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.