Tevreden gezichten bij de heropening van de Jumbo aan de Merwedestraat

31 januari 2019
Tevreden gezichten bij de heropening van de Jumbo aan de Merwedestraat

DORDRECHT - Volop mensen, honderdvijftig om precies te zijn, gingen gisteren met een blij gezicht en een bos bloemen naar huis. De Jumbo aan de Merwedestraat is heropend na een grondige verbouwing. Na een druk op de knop, door filiaalmanager Robert Gouw en zijn medewerkers, konden de bezoekers om 9.00 uur naar binnen. Hier wachtten hen een ruime vernieuwde winkel en de vroege vogels dus een bos bloemen.

De entree bij de Jumbo is versierd met gele ballonnen met ‘hallo Jumbo’ erop. “De winkel is mooi geworden”, roept een klant, die net de winkel uitkomt. “Ja hè, het ziet er mooi uit”, beaamt de ander. Binnen valt direct op dat het plafond eruit is gesloopt. Dit geeft een enorm ruimtelijk effect. Onder het plafond hangen lampen, om toch een knusse sfeer te creëren en natuurlijk om het assortiment te verlichten. Medewerkster Shannon staat bij de ingang. Ze is erg tevreden met de nieuw ingerichte winkel. “Het is ruimer en beter ingedeeld. De paden zijn ingekort en het is overzichtelijker geworden.”

Versproducten
Bij de entree zijn de versproducten te vinden. De groente- en fruitafdeling, slagerij en de kaas- en visafdeling. Hier kun je duurzame diepvriesvis, als wilde zalm, grote garnalen en zeevruchten scheppen. De biologische en vegetarische producten zijn duidelijk gepresenteerd. Verder zijn er versproducten als sushi, pizza’s en gegrilde vleeswaren. Bij een kinderhoekje zitten twee kinderen op een tablet aan de muur te tekenen. Het koffiehoekje is terug. Bij een koffieapparaat staat een tafeltje met twee stoeltjes, waar je tussendoor even kunt relaxen en genieten van een lekker bakje koffie. Misschien ligt het aan de indeling, maar in de vernieuwde winkel is het een stuk meer ontspannen winkelen. Vandaag lijken hier geen gestreste mensen te zijn.

Een mevrouw uit Zuidhoven staat even stil bij een vrij gevulde boodschappenkar, om te verzinnen wat ze nog nodig heeft. “Normaal ga ik naar de Jumbo in Sterrenburg”, vertelt ze. “Ik dacht: ik ga eens kijken hoe het er hier uitziet. Het is wel royaal geworden. Misschien kom ik wel terug. Maar in Sterrenburg word ik ook altijd goed geholpen.”

postnl service
In de winkel is het één en ander veranderd. Het aantal producten is uitgebreid en er zijn diensten bijgekomen, als een slijterij. Bij de tabak en kansspelen balie is een stomerij en een postnl service gekomen. Ook kun je nu zelf scannen. Bij de kassa staan kratten met appeltaartjes. Bij besteding van 25 euro aan boodschappen, krijg je zo’n taartje mee. Deze actie loopt nog tot met zondag.

Tekst: Ton Vermeulen

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.