De VSP stelt vragen aan College over de Verzilverlening

31 januari 2019 door Hennie van der Zouw
De VSP stelt vragen aan College over de Verzilverlening

DORDRECHT - De gemeente Dordrecht heeft onlangs van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting bericht gekregen over diverse leningen. De Verenigde Senioren Partij Dordrecht (VSP) heeft hierover een aantal vragen gesteld aan het College van Burgemeester en Wethouders. Hierionder het bericht met de vragen van de VSP:

'Geacht college,
In Nederland hebben wij een Stimuleringsfonds Volkshuisvesting. In samenwerking met Nederlandse gemeenten geven zij leningen uit voor onder andere woningverbetering, energiespaarlening, en andere leningen. 

Eén van die leningen is de verzilverlening, een lening voor mensen, vooral senioren die een eigen huis hebben dat geheel is afbetaald of waar nog een kleine hypotheek op zit. Met gebruikmaking van de overwaarde van het huis kan je een lening krijgen die je pas aflost als je je huis verkoopt. Er zijn ouderen die soms veel geld hebben, alleen dit niet kunnen besteden omdat het simpel gezegd uit stenen bestaat.

Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting beschrijft uitgebreid op haar website hoe mensen hier gebruik van kunnen maken. Zij hebben enige tijd geleden alle Nederlandse gemeenten op de hoogte gesteld van de diverse leningen. De gemeente Dordrecht doet mee aan diverse leningen van het stimuleringsfonds Volkshuisvesting zo hebben wij kunnen lezen op de website.

De VSP heeft dan ook de volgende vragen:
- Klopt het dat de gemeente Dordrecht niet mee doet aan de verzilverlening?
- Zo nee, waarom doet de gemeente Dordrecht hier niet aan mee?
- Is het college bereidt om dit wél aan te bieden aan haar inwoners? Zo ja, wanneer verwacht u hiervoor een verordening aan de raad voor te kunnen leggen?'

Tot zover de vragen van de VSP over de verzilverlening.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.