Wat kunnen de korfballers van Deetos en PKC de volgende competitieronde verwachten?

05 februari 2019 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT / PAPENDRECHT - In de twaalfde speelronde van de Cashback World Korfbal League neemt de druk op de onderste ploegen toe en zullen de topploegen proberen uit te lopen om de play-offs veilig te stellen. De onderlinge verschillen zijn nog altijd klein, al lijkt er een scheiding te ontstaan tussen de bovenste vijf en de onderste vijf ploegen.

Voor DeetosSnel is het - na het verlies van KCC afgelopen weekend - zaak om nog ergens punten te pakken zodat directe degradatie afgewend kan worden. Dat wordt een zware kluif, gezien het programma van de komende weken. Als eerste komt LDODK op bezoek in Dordrecht, de Friezen staan op de derde plaats met slechts een paar punten achterstand op PKC en TOP.

Zondagmiddag neemt Fortuna het op tegen Blauw-Wit. Beide ploegen draaien op dit moment niet goed, de Delftenaren liepen tegen een kansloze nederlaag aan in Papendrecht en Blauw-Wit verloor van streekgenoot KZ. Door het verlies kunnen de Amsterdammers voorlopig de play-offs uit hun hoofd zetten. Fortuna moet uitkijken dat het de vierde plaats niet verspeeld aan de Koogers, de voorsprong bedraagt nog maar één puntje.

Het volledige programma van speelronde twaalf:

Za. 09/02, 20.00 uur DVO/Accountor - TOP/SolarCompleet
Za. 09/02, 20.00 uur DOS'46 - PKC/SWKGroep
Za. 09/02, 20.00 uur DeetosSnel - LDODK/Rinsma Modeplein
Za. 09/02, 20.00 uur KZ/Thermo4U - KCC/SO natural
Zo. 10/02, 15.30 uur Fortuna/Delta Logistiek - Blauw-Wit

Weer was DOS'46 afgelopen weekend dichtbij een stuntje tegen TOP/SolarCompleet, maar weer bleek de landskampioen in de absolute slotfase de gelukkigste. Maar geluk dwing je ook af en dat is iets waar de Nijeveners dit seizoen het meeste moeite mee lijken te hebben. Veel 'primaprijzen' in het oosten, maar de punten blijven schaars en zo lijkt ook dit seizoen een grijze te worden voor DOS. Dat geldt niet voor PKC/SWKGroep, die opvallend weinig moeite hadden met het getroubleerde Fortuna/Delta Logistiek en op koers zijn voor de play-offs.

Hoeveel tikken kan DeetosSnel nog verwerken? Na de minieme nederlaag tegen DVO/Accountor en de veegpartij tegen KZ/Thermo4U kreeg de promovendus afgelopen weekend de grootste opdoffer: op bezoek bij directe concurrent KCC/SO natural werd met liefst 26-17 verloren. Daardoor staan de Dordtenaren nu laastste en moet het drie punten inlopen om niet rechtstreeks te degraderen. Nieuwste opponent is LDODK/Rinsma Modeplein, dat in deze fase de play-offs veilig wilt stellen.

Bron foto: KNKV (Korfbalfoto.nl)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.