The Passion komt naar Dordrecht (+ video)

03 oktober 2018
The Passion komt naar Dordrecht (+ video)

DORDRECHT - Vandaag vaart Van der Wees met het lichtgevend kruis van The Passion op een ponton langs Dordrecht (zie foto). Want volgend jaar is het zo ver: The Passion komt naar Dordrecht!

The Passion is de moderne vertelling van de laatste uren van Jezus' leven, lijden én opstanding.

De website van The Passion meldt het uitgebreid. De NOS brengt het nieuws ook op de volgende wijze:

The Passion wordt komend jaar op Witte Donderdag opgevoerd in Dordrecht. De jaarlijkse muzikale paasvoorstelling van de omroepen EO en KRO-NCRV heeft komend jaar als thema 'Je bent niet alleen'.

De nadruk ligt daarmee op aandacht voor elkaar. Dat sluit volgens de organisatoren aan bij de aandacht in de samenleving voor eenzaamheid en verschillende initiatieven om mensen bij elkaar te brengen.

Witte donderdag valt op 18 april in 2019 en dat is dan de dag van The Passion.

Inmiddels heeft ook burgemeester Wouter Kolff de komst van The Passion bevestigd. The Passion past perfect in alle activiteiten rond 400 jaar Dordtse Synode.

EO Visie brengt dat op de volgende wijze:

Burgemeester van Dordrecht Wouter Kolff is dankbaar gastheer van het evenement: “We zijn enorm blij dat The Passion naar Dordrecht komt. Dordrecht is de oudste stad van Holland. De stad waar al 800 jaar wordt gebouwd aan de toekomst, leent zich met meer dan 1000 monumenten perfect voor The Passion. Maar Dordrecht is ook de stad van het hart op de juiste plek voor jong en oud. Omzien naar elkaar en iets voor de ander willen betekenen.”

EO-directeur Arjan Lock: “Het eeuwenoude paasverhaal beleven we dit jaar vanuit de historische binnenstad van Dordrecht. De stad vormt een prachtig authentiek decor. Dit is de plek waar we het paasverhaal brengen met een insteek die voor de kijker opnieuw relevant is: een verhaal over eenzaamheid en aan je lot overgelaten worden. Het Passion-verhaal voegt daar een dimensie aan toe: Jezus heeft die eenzaamheid als geen ander gevoeld. Zijn dood en opstanding laten zien dat er perspectief is op een leven in verbinding met God en de mensen om ons heen.”

Jochem de Jong, mediadirecteur van KRO-NCRV, voegt daaraan toe: “Je alleen voelen komt voor bij jong en oud. Daarom willen we dit jaar extra benadrukken dat we elkaar nodig hebben en dat we niet alleen leven, dat we omkijken naar elkaar. Als je eenzaamheid ervaart of in je omgeving tegenkomt, sta op en laat zien dat je er voor elkaar kunt zijn.”

The Passion wordt in opdracht van de EO en KRO-NCRV geproduceerd door Eye2Eye Media. De muzikale paasvertelling wordt live uitgezonden op donderdag 18 april om 20:30 uur op NPO 1 en NPO Radio 2.

De contacten tussen de gemeente Dordrecht en de organisatie achter The Passion dateren al van voor de zomer. De naam van Dordrecht werd niet prijs gegeven tot nu toe. Er werd alleen aangegeven dat een stad in het zuiden van Nederland aan de buurt was.

Video © The Passion

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.