Eerste openbare bespreking 19 november in Kruiskerk Dordrecht over The Passion 2019

12 november 2018
Eerste openbare bespreking 19 november in Kruiskerk Dordrecht over The Passion 2019

DORDRECHT - Een eerste openbare bespreking over de uitvoering van  The Passion op 18 april 2019 bij de Grote kerk in Dordrecht is op  maandagavond 19 november.

Kerken en organisaties,  die willen meewerken aan  activiteiten rond The Passion, zijn van harte welkom in de Kruiskerk (Vrieseweg 64). De bespreking begint om acht uur.  De Stem van Dordt opent  (14 november) ook met de komende bespreking.

Met het thema - Je bent niet alleen - legt The Passion 2019 de nadruk op aandacht voor elkaar.  Dit sluit aan bij de aandacht in onze samenleving voor eenzaamheid en de talloze initiatieven om mensen bij elkaar te brengen.

Het Platform van Dordtse kerken belegt de bijeenkomst in de Kruiskerk. Al eerder maakte de voorzitter van het Platform, Hans Berrevoets, bekend dat er een coördinatieteam is ingesteld,

Daarin draaien mee: Ds. Paul Wansink (Grote kerk), pastoor Tjeerd Visser, Youth for Christ jongerenwerker Henry Schutte, Bram Naaktgeboren (scriba Wilhelminakerk), voorganger Timon Kitsz (Jozua), Wiebe van Horssen (missionaris werker) en Elly van Wenum als secretaris van het Platform Dordtse kerken.

Aanhaken
Het Platform Dordtse Kerken heeft voor het instellen van een coördinatieteam  gekozen om  kerken die willen aanhaken te faciliteren. Secretaris van het Platform, Elly van Wenum, hoopt dat er op 19 november meer informatie beschikbaar komt.  ,,We zullen informatie ontvangen vanuit de landelijke projectorganisatie van de EO en vanuit de gemeente Dordrecht. Ook van de zijde van het Leger des Heils, een hoofdsponsor van The Passion, wordt meer informatie verwacht over mogelijkheden om in te haken op het thema van The Passion 2019."

Ruimte
In de agenda is ruimte gemaakt om te brainstormen en om de eerste stappen te zetten naar een gezamenlijk activiteitenprogramma. De kerken hebben eerder ervaring opgedaan met samenwerking  rond Koningsdag 2015, toen de Koning met zijn gezin in Dordrecht was om zijn verjaardag te vieren. Veel kerken in de binnenstad waren toen gastvrij open en er werd Dordts Koningsbrood aangeboden.

Het Platform voor Dordtse kerken geeft bij monde van secretaris Elly van Wenum aan dat  het de  bedoeling is om te komen tot een programma waarin de veelkleurigheid van alle  kerken doorklinkt, met veel ruimte voor eigen initiatief.

De Kruiskerk aan de Vrieseweg 64 behoort thans tot de Baptisten gemeente.

Wie meer informatie wil ontvangen kan mailen  naar info@dordtsekerken.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.