Twee panden gesloten vanwege vondst Hennepplantages

05 februari 2019 door Hennie van der Zouw
Twee panden gesloten vanwege vondst Hennepplantages

DORDRECHT - Tijdens controles zijn hennepkwekerijen aangetroffen in twee woningen aan de S.M. Hugo van Gijnweg 95 en Ruys Beerenbrouckweg 43 in Dordrecht. De politie trof in de woningen professioneel ingerichte hennepkwekerijen aan, verdeeld over meerdere ruimten. De kwekerijen (met respectievelijk 251 en 516 hennepplanten) zijn direct geruimd. Het pand aan de S.M. Hugo van Gijnweg wordt gesloten van dinsdag 5 februari 2019 tot maandagochtend 6 mei 2019. Het andere pand is gesloten van vrijdag 1 februari 2019 tot woensdag 1 mei 2019.

Burgemeester Wouter Kolff wil met de sluiting van panden waar een hennepplantage wordt aangetroffen de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hiertegen hard wordt opgetreden.

Drie maanden gesloten
Als voor de eerste keer softdrugs in een woning worden aangetroffen volgt in de meeste gevallen een waarschuwing. Echter bij bijzondere verzwarende omstandigheden kan de burgemeester deze waarschuwing overslaan en direct overgaan tot sluiting van het pand. Vanwege de omvang van de kwekerij in deze woningen, het professionele karakter en het feit dat de woningen vrijwel onbewoonbaar waren vanwege de kweekruimten in de woonkamer en in de slaapkamer(s), zijn de panden voor 3 maanden gesloten. Daarnaast was sprake van diefstal van elektriciteit en zijn er aanwijzingen van eerdere oogsten.

Prioriteit
De aanpak van de productie en handel in verdovende middelen heeft voor de gemeente Dordrecht grote prioriteit. Deze vorm van criminaliteit brengt gevaren met zich mee en werkt ondermijnende criminaliteit in de hand, zoals het witwassen van geld. Zichtbare sluitingen zijn een signaal naar drugscriminelen en buurtbewoners dat wordt opgetreden. De ervaring leert dat het leidt tot een grotere meldingsbereidheid. 
De eigenaren van de woningen hebben medewerking verleend aan de sluiting.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.