UP DATE: Bijeenkomst op maandag 4 februari over programma in Dordrecht rond The Passion van 18 april

04 februari 2019
UP DATE: Bijeenkomst op maandag 4 februari over programma in Dordrecht rond The Passion van 18 april

UP DATE:

DORDRECHT - Vertegenwoordigers van de gemeente Dordrecht geven maandagavond 4 februari in de Kruiskerk eerst een toelichting op hoe wordt ingehaakt op The Passion op donderdag 18 april in Dordrecht.  Daarna wordt plannen besproken, zoals die op de vorige bijeenkomst (19 november) zijn aangereikt als idee.

Na de pauze is er een informatiemarkt, waardoor iedereen rustig kan doorpraten over hoe in Dordrecht (en regio) wordt ingehaakt op de Passion naar Dordrecht als onderdeel van vierhonderd jaar Dordtse Synode.

De Passion avond wordt georganiseerd door het Platform van Dordtse kerken en om 20 uur geopend door de voorzitter van de avond, Hans Berrevoets.

(eerder nieuws)

DORDRECHT - In de Kruiskerk aan de Vrieseweg 64 is maandagavond 4 februari een (tweede) grote bijeenkomst over een programma in Dordrecht rond The Passion op donderdag 18 april.

Het Platform voor Dordtse Kerken organiseert de bijeenkomst . Een projectgroep heeft met belangstellenden plannen gemaakt om zo veelzijdig mogelijk het thema van de negende passion uit te werken.

Het overleg begint om acht uur, maar de deuren van het kerkgebouw aan de Vrieseweg zwaaien al om half acht open.In november 2018 was er een eerste bijeenkomst op dezelfde plek om mensen in de gelegenheid te stellen samen te brainstormen. Toen is ook afgesproken dat er zoveel mogelijk samenwerking wordt gezocht in de stad met alle mensen en partijen, die rondom The Passion wat willen gaan doen.

(verhaal over eerste grote bijeenkomst)

DORDRECHT - In de Kruiskerk aan de Vrieseweg  64 was maandagavond 19 november de allereerste Informatie-bijeenkomst over hoe Dordrecht met de komende Passion 2019 wil omgaan.

De conclusie was dat heel veel mensen willen gaan nadenken en inhaken in een Dordts programma rond het evenement op donderdag 18 april (witte donderdag) nabij de Grote Kerk.

Het Platform van Dordtse kerken had de zogeheten kerkenmeeting georganiseerd maar er waren ook veel mensen naar de kerk gekomen vanuit andere geledingen van de samenleving.  Zo wil bijvoorbeeld ouderencentrum de Merwelanden kijken hoe op de Staart kan worden ingehaakt op het programma in het centrum.

Koren uit Dordrecht en de regio hopen een bijdrage te kunnen leveren aan de uitvoering. Of dat mogelijk is of niet wordt nog in Hilversum besproken.

Vragen waren er ook vanuit de Kruiskerk,

Zo komt er in januari 2019 informatie naar buiten hoe mensen zich kunnen opgeven om met het grote kruis vanaf een plek in Dordt naar de Grote Kerk te kunnen lopen. De route zal zo lang mogelijk geheim blijven.

Het moderne passieverhaal The Passion zal op donderdagavond 18 april vanaf half negen worden uitgezonden op NPO1.  Ook radio NPO 2 doet live verslag vanuit Dordrecht en komt al vanaf zes uur in de avond in de ether. Verder zal via allerlei vormen van sociale media het evenement gevolgd kunnen worden.

De omgeving van de Grote kerk is het hoofdterrein van het evenement. De gehele kerk zal nodig zijn om de live uitzending in miljoenen huiskamers te brengen.

De opzet van het Platform Dordtse kerken is om een maximaal draagvlak in de stad te krijgen voor The Passion 2019, waarbij wordt gewerkt rond een aantal thema's. Ook het centrale thema van de negende Nederlandse Passion, aandacht voor elkaar, wordt de komende maanden uitgewerkt. Het Leger des Heils is daar ook bij betrokken.

Tjeerd Visser, Wiebe van Horssen, Bram Naaktgeboren, Henry Schutte,  Elly van Wenum, Paul Wansink en Timon Kitsz werden maandagavond als coordinatiegroep door gespreksleider Hans Berrevoets voorgesteld aan de mensen in de zaal.

De zeven leden verzamelden op de eerste grote  avond suggesties en plannen rond zes zogeheten thema-groepen. Tientallen mensen gaven zich op om mee te willen werken aan de uitwerking.

De volgende grote bijeenkomst rond The Passion zal op maandag 4 ferbruari zijn wederom vanaf 20 uur in de Kruiskerk aan de Vrieseweg 64. Ook de vertegenwoordigers van de omroepen en de gemeente Dordrecht zullen dan weer aanwezig zijn om de laatste informatie te kunnen geven op weg naar The Passion.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.