Dordts Popgala presenteert ‘De Onbeschaamde’

07 februari 2019 door Hennie van der Zouw
Dordts Popgala presenteert ‘De Onbeschaamde’

DORDRECHT - Het Dordtse Popgala is het jongste popgala van Nederland. De eerste editie vindt plaats op zaterdag 9 februari in het Energiehuis. Tijdens het gala worden prijzen uitgereikt aan de beste Dordtse acts van 2018. Het gala verbindt iedereen die actief is op het gebied van popmuziek en toont de rijke muziekcultuur die de stad te bieden heeft. Voor het gala is een bijzondere award ontwikkeld: De Onbeschaamde.

Een award met een verhaal
Om in het oog te springen als artiest moet je een beetje onbeschaamd zijn. Durven te roepen waar je voor staat en niet bang zijn om boven het maaiveld uit te steken. Met die gedachte heeft Dordtenaar Wouter Sieuwerts een bijzonder kunstwerk ontwikkeld. Het ontwerp van de award is gebaseerd op de rijke geschiedenis van Dordrecht. Het mollige naakte jongetje kijkt al sinds 1650 trots uit over de Dordtse Wijnstraat. Hij is naamgever van het huis waar hij op de gevel pronkt. Hoewel hij nog maar net kan staan, is hij er klaar voor de wereld te veroveren. Tijdens het Dordtse Popgala wordt de bijzondere award uitgereikt aan alle winnaars.

Meest aanstootgevende gevel
Het dubbelbrede woonhuis is destijds in opdracht van burgemeester Abraham van Beveren gebouwd door architect Pieter Post. ‘De Onbeschaamde’ werd boven in de gevel geplaatst als onderdeel van een wedstrijd tussen drie neven. De meest aanstootgevende gevel zou winnen. Eén van de gevels bleek zo aanstootgevend dat deze is vernietigd, maar ‘De Onbeschaamde’ staat er tot op de dag van vandaag.

Winnaar Oeuvreprijs: Michael de Jong
Inmiddels is bekend wie de winnaar is van de Oeuvreprijs. De prijs wordt uitgereikt voor het complete werk van de beroemde muzikant Michael de Jong, die Dordrecht zijn thuisplaats noemde. In het kader van deze oeuvreprijs is voor het Popgala een korte documentaire over Michael de Jong gemaakt, die wordt getoond tijdens het gala.

Livestream
Het Popgala is uitsluitend toegankelijk voor genodigden en wordt live uitgezonden via www.popgala.nl en de Facebook-pagina’s van Popcentrale en Bibelot.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.