Onveilige verkeersplek aanprikken om Dordrecht verkeersveiliger te maken

11 februari 2019
Onveilige verkeersplek aanprikken om Dordrecht verkeersveiliger te maken

DORDRECHT - Ook in Dordrecht gebeuren ongelukken in het verkeer. De gemeente houdt cijfers van ongevallen bij, om te weten waar het wel eens misgaat. Toch, ook als er op een plek weinig of geen ongelukken gebeuren, kan het zo zijn dat de verkeerssituatie onveilig aanvoelt. De gemeente wil dat graag van je weten. Bewoners nemen als voetganger, (brom)fietser of automobilist dagelijks deel aan het verkeer in Dordrecht en hebben hier dus veel kijk op.

Op www.dordrecht.nl/top20 kun je de plek in het verkeer prikken die jij onveilig vindt op de kaart. Dat kan tot en met zondag 24 februari 2019. Op deze manier wil de gemeente de stad samen verkeersveiliger maken. De lijst met plekken die worden aangedragen gaat samen met de twintig plaatsen waar de meeste ongevallen gebeuren, naar de gemeenteraad. Die bepaalt welke plekken de komende tijd aangepakt gaan worden.

Eerste stap
De eerste stap was het opstellen van een Top 20 op basis van cijfers. Daarvoor zijn ongevallencijfers in de periode 2014 tot en met september 2018 geanalyseerd en gewogen. Ongevallen met gewonden of tussen snel en langzaam verkeer wegen bijvoorbeeld zwaarder dan alleen blikschade.

Naast verkeersonveilige plekken op de kaart prikken, stelt de gemeente een aantal vragen over de plek die wordt aangedragen. Het is niet nodig om naam en emailadres achter te laten. Er zit geen limiet aan het aantal plekken dat kan worden aangewezen. De gemeente kan niet alle gemelde plekken aanpakken. Wel gaat ze de situatie van de genoemde plekken bekijken. Meer informatie zoals de Top 20 op basis van cijfers is te vinden op www.dordrecht.nl/veiligverkeer.

Drie onveilige punten bekeken
Voor 2019 worden er drie punten uit de top ongevallen 20 bekeken om aan te kunnen pakken. Dat zijn de kruising Talmaweg-Galileilaan, de Merwedestraat ter hoogte van de afritten N3 en de kruising Dubbeldamseweg-Zuid-Eemsteynstraat.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.