Bibian Mentel en Yvonne van Gennip bundelen krachten

12 februari 2019 door Hennie van der Zouw
Bibian Mentel en Yvonne van Gennip bundelen krachten

DORDRECHT - Lopen, fietsen, zwemmen, het lijkt zo vanzelfsprekend. Kinderen dromen van sportieve helden en hoogtepunten als de sprint van Dafne, de rekoefening van Epke, de krachtige slag van Sven of de forehand van Kiki. Voor veel kinderen zijn deze dromen en sporten echter niet vanzelfsprekend. 1,7 miljoen mensen in Nederland hebben een handicap, dagelijks moeten zij drempels overwinnen om te kunnen sporten. Zo is er bijvoorbeeld geen vervoer, is de prothese te duur of is de sportaccommodatie niet rolstoeltoegankelijk. Hoe moeten zij dan sporten?

Bibian Mentel en Yvonne van Gennip gaan zich sportief inzetten om hier iets aan te doen. 10 minuten zwemmen, 20 minuten (hard)lopen en 30 minuten fietsen. Eén uur keihard sporten en zoveel mogelijk meters maken voor alle sporters met een handicap. Giathlon’19 is een indoor sportevenement waar de dames aan de start verschijnen om het verschil te maken. Iedereen kan meedoen, in één uur tijd kun je het namelijk zo uitdagend maken als je zelf wilt.

Bibian en Yvonne kunnen wel wat versterking gebruiken en zoeken daarom naar sportievelingen die ook vinden dat gehandicaptensport voor iedereen vanzelfsprekend moet worden. Met één uurtje sporten kun jij ook al het verschil maken.

Giathlon’19
Giathlon vindt plaats op zondag 7 april in Sportboulevard Dordrecht. In één uur tijd zullen de deelnemers zwemmend, lopend en fietsend zoveel mogelijk sportieve meters te maken. Iedereen kan mee doen, jong en oud.

Giathlon is een fondsenwervend sportevenement en initiatief van Fonds Gehandicaptensport en het Yvonne van Gennip Talent Fonds, mede mogelijk gemaakt door partners: Aon Talent Foundation, Aviko, Univé, Specsavers, Ziggo, Dordt Sport, TMG, 100%NL en Sublime. Aan de vorige editie van Giathlon deden zo’n 300 deelnemers mee, samen haalden zij ruim €44.000,- voor sporters met een handicap. De opbrengsten van de donaties van Giathlon’19 zullen voor 100% ingezet worden voor sporters en talenten met een handicap.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.