The Movies Dordrecht presenteert opnieuw een première met Oscar-nominaties

12 februari 2019 door Hennie van der Zouw
The Movies Dordrecht presenteert opnieuw een première met Oscar-nominaties

DORDRECHT - In de week van het lokale CineDordt Oscar Gala op 16 februari a.s. presenteert The Movies Dordrecht opnieuw een première met Oscar-nominaties. Drie nominaties kreeg If Beale Street Could Talk. Dit is de nieuwe film van regisseur Barry Jenkins, die in 2017 de Oscar Beste Film won voor Moonlight. Zijn nieuwe film is wederom een verhaal over de Afro-Amerikaanse identiteit, menselijke relaties en rassendiscriminatie. Een tijdloze liefdesfilm deze keer, prachtig vorm gegeven in een jaren ’70 retro-look. Het verhaal gaat over de liefde van twee jonge mensen: Tish en Fonny in Harlem, New York. Na jaren van vriendschap blijkt het toch ware liefde. Maar op het moment dat ze dromen over gelukkig samen oud worden, wordt Fonny gearresteerd op een valse beschuldiging van verkrachting. Het racistische politie-apparaat stopt hem in de gevangenis. Tish blijkt ondertussen zwanger te zijn en haar familie zet alles op alles om Fonny’s onschuld te bewijzen en hem vrij te krijgen. Houdt hun liefde stand onder deze zware omstandigheden?

Menselijke relaties staan ook centraal in de nieuwe film Doubles Vies van Olivier Assayas, met de Franse steractrice Juliette Binoche in een hoofdrol. Hij maakt kenmerkende Franse cinema, waarin ingewikkelde (liefdes)relaties tussen mensen worden bloot gelegd. Dit keer gaat het om een uitgever en een schrijver, die na vele jaren samenwerking en vriendschap nu met elkaar botsen. Door de invloed van digitale media verandert het uitgeefproces en daarom wijst Alain het nieuwe manuscript van Léonard af. Hun beider vrouwen zijn de verbinding met hun mannen kwijt geraakt en storten zich en werk en affaires. Zo ontstaat een explosieve crisis in de verhoudingen tussen deze vier intelligente individuen.

Tot slot nog de mededeling dat op maandag 18 februari de Movies FilmClub weer bijeen komt. Een aangeklede filmavond rond de film Pajaros de Verano. Deze festivalhit laat zien hoe een vredige plattelandsgemeenschap in Colombia verandert door de opkomst van de drugshandel. Een verhaal uit de begintijd van de beruchte kartelleider Pablo Escobar.

Om alvast te weten:
Zo 3/3: Oscarzondag, een zondagprogramma vol Oscarwinnende films dompelt je onder in fantastische cinema.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.