Bouw 63 woningen Wilgenveld van start

16 februari 2019
Bouw 63 woningen Wilgenveld van start

DORDRECHT - Wethouder Maarten Burggraaf van de gemeente Dordrecht heeft vrijdag 15 februari samen met toekomstige bewoners en de ontwikkelcombinatie Wilgenwende Vastgoedontwikkeling CV (een samenwerking van AM en Amvest) het officiële startsein gegeven voor de bouw van 18 patiobungalows en 45 geschakelde eengezinswoningen in Wilgenveld. Wilgenveld is een onderdeel van de groene woonwijk Wilgenwende. Alle woningen zijn al verkocht.

Officiële handeling
De start van de bouw werd gevierd met een feestelijke bijeenkomst voor toekomstige bewoners en andere betrokkenen op de bouwlocatie. Maarten Burggraaf, Marcel Hoogendorp (directeur ontwikkeling Van Grunsven Groep) en Gilbert Kokenberg (directielid Wilgenwende Vastgoedontwikkeling CV), gaven symbolisch het startsein voor de bouw.

Wilgenveld
In deze fase worden 18 patiobungalows en 45 eengezinswoningen gerealiseerd, waaronder 8 atelier-/terraswoningen, 19 geschakelde eengezinswoningen en achttien hoekwoningen met garage. De prijzen varieerden van € 289.000 tot € 439.000 v.o.n. De woningen in Wilgenveld zijn ontworpen door Omni Architecten uit Schijndel en Lugten Malschaert Architecten uit Dordrecht. De realisatie is in handen van Van Grunsven Bouwgroep uit Erp.Patiobungalows
De patiowoningen zijn gasloos en ontworpen in een landelijke setting, hebben een goede oriëntatie op de zon en een woonkamer gericht op de patiotuin. Opmerkelijk detail is dat de woningen voorzien zijn van twee nestkaststenen per woning in de buitengevel, waar gierzwaluwen - als oorspronkelijke bewoner van de Biesbosch - een plek kunnen vinden.Quadriga- en postiljonwoningen
Deze statige woningen zijn geïnspireerd op de klassieke Frank Lloyd Wright (FLW) architectuur. Deze kernmerkt zich door kleur- en materiaalgebruik van FLW en horizontaliteit. De royale hoekwoningen vormen samen met twee grote tussenwoningen een chique vier-onder-een-kap-woonblok; een beproefd concept uit de jaren twintig en dertig.

Wilgenwende
Wilgenveld maakt deel uit van de wijk Wilgenwende, een landelijk gelegen, kindvriendelijke buurt aan de zuidkant van Dordrecht, op een steenworp afstand van de Biesbosch. Fraaie bomenlanen, een brede ecologische zone en meerdere parken benadrukken het vriendelijke karakter van de wijk. Meer informatie over Wilgenwende en Wilgenveld is te vinden op www.wilgenwende.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.