Wervingsactie vrijwilligers door ASZ

18 februari 2019 door Hennie van der Zouw
Wervingsactie vrijwilligers door ASZ

DRECHTSTEDEN - Samen met Vrijwilligershuis Drechtsteden organiseert het Albert Schweitzer Ziekenhuis (ASZ) een wervings- en ontmoetingsochtend voor huidige vrijwilligers en mensen die overwegen vrijwilliger te worden in het ziekenhuis. Geïnteresseerden zijn welkom op donderdagmorgen 21 februari 2019 tussen 09:30-11:30 op locatie Dordwijk (in het auditorium) voor meer informatie, of voor een kopje koffie met wat lekkers erbij. Aanmelden is niet nodig.

Vrijwilligers nodig
Een van de taken van Anna Kaptein, afdelingshoofd vrijwilligerszorg & patiënten begeleiding, is om ervoor te zorgen dat de vrijwilligers van het Albert Schweitzer Ziekenhuis op een gastvrije manier een bijdrage leveren aan de zorg. Zij is op zoek naar enthousiaste mensen met levenservaring, voor verschillende vrijwilligersprojecten op de locaties Dordrecht en Zwijndrecht.

Potentiële vrijwilligers kunnen solliciteren op diverse vacatures. Het ziekenhuis heeft verschillende vrijwilligersprojecten zoals bijvoorbeeld gastvrouwen/gastheren op verpleegafdelingen of in de centrale hal, patiëntenbegeleiding of het patiënten portaal.

Lees hier meer over op https://vrijwilligershuisdrechtsteden.nl/vacature/vrijwilligers-gezocht-albert-schweitzer-ziekenhuis/ 

Vragenuurtje
Het ASZ cq Anna Kaptein is zuinig op haar vrijwilligers en toont op verschillende manieren hoeveel zij hen waardeert. Vrijwilligers kunnen rekenen op een reiskostenvergoeding, eindejaars diner, kerstpakket en een vrijwilligerspas. Om plezier in hun werk te houden is het voor vrijwilligers, evenals voor betaalde krachten, van groot belang dat de sfeer in een team goed is. Gezellige collega’s en duidelijkheid. “Dat laatste is de reden dat we het Vrijwilligershuis hebben gevraagd om aanwezig te zijn op de 21e”, zegt mw. Kaptein. “Zij kunnen ook vragen beantwoorden van huidige en potentiële vrijwilligers. Dat kan gaan over de vrijwilligersvergoeding, de vrijwilligerspas, scholing, samenwerking en dergelijke.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.