De Albatros en Stichting Voorlezen tekenen overeenkomst

20 februari 2019 door Hennie van der Zouw
De Albatros en Stichting Voorlezen tekenen overeenkomst

DORDRECHT - Yvonne van den Berg (voorzitter van Stichting Voorlezen) en Suzanne van Burik (directeur van Wereldschool De Albatros) hebben hun samenwerking bekrachtigd rond het stimuleren van het thuis voorlezen. In de gezellige schoolbibliotheek van De Albatros tekenden Van den Berg en Van Burik de samenwerkingsovereenkomst. De Albatros is daarmee de eerste school in Dordrecht die het project Voorleespret zelfstandig gaat coördineren. Voorleespret is een taalstimuleringsproject van Stichting Voorlezen.

Het project vergroot het plezier in (voor)lezen bij de deelnemende kinderen en ouders en het helpt de deelnemende ouders zich zekerder te voelen in het voorlezen en het stimuleren van de taalontwikkeling van hun kinderen. De kern van het project is: vrijwillige voorlezers bezoeken een half jaar lang een gezin thuis en lezen wekelijks een uur voor. De Albatros doet sinds 2016 actief mee met dit project. Door Voorleesvriend van Stichting Voorlezen te worden kan De Albatros mee blijven liften op de organisatorische en inhoudelijke kant van het project.

Suzanne van Burik: “Voorleespret is een project dat op onze school zoveel goeds heeft gebracht. We zien bij leerlingen die aan dit project hebben deelgenomen echt een toename van woordenschat en taalbegrip. Ook het plezier in lezen en de liefde voor boeken neemt toe.”  Yvonne van den Berg: “We zijn heel blij met de positieve en enthousiaste wijze waarop De Albatros deze nieuwe vorm van samenwerking aangaat. Doordat De Albatros Voorleespret zelf gaat coördineren, kunnen wij starten op een nieuwe school. Op deze manier breiden we het bereik en de resultaten uit.”  Stichting Voorlezen verwacht binnenkort ook met basisschool De Fontein een samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen.

Onderschrift foto: Suzanne van Burik (De Albatros) en Yvonne van den Berg (Stichting Voorlezen) bekrachtigen samenwerking rond voorlezen thuis.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.