Stichting Wantij ontvangt Oorkonde van (Werkgroep) PvdD Dordrecht

16 februari 2019
Stichting Wantij ontvangt Oorkonde van (Werkgroep) PvdD Dordrecht

DORDRECHT - Stichting Wantij ontving donderdag 14 februari om 16.00 uur een oorkonde van de Partij voor de Dieren. Zij ontving deze oorkonde naar aanleiding van hun uitgebreide zorg voor de natuur rondom het Wantij en de Beneden Merwede.

Stichting Wantij heeft de afgelopen jaren de nodige successen bereikt. Zoals het tegengaan van de (onnodige) bomenkap in het natuur- en stroomgebied van het Wantij. Door haar inzet heeft Stichting Wantij onder andere bereikt dat kaalgeslagen oevers zijn hersteld of plannen om oevers verder te verarmen zijn verijdeld.

Voorgenomen plannen om een groot aantal bomen te verwijderen zijn voorkomen, maar ook een zorgvuldige omgang met het aanwezige waterwingebied is afgedwongen en structurele veranderingen zijn gerealiseerd. Daarnaast prijst de Partij voor de Dieren de ideeën en uitgewerkte plannen die door Stichting Wantij zijn gelanceerd om de natuurwaarde van het gehele gebied te verhogen.

Danielle Vol, werkgroep-coördinator Partij voor de Dieren Dordrecht:
"Al met al dus een waardevolle stichting voor Dordrecht en een erkenning via een oorkonde is dus heel erg op zijn plaats.
We hopen dat deze stichting zich nog lang zal laten gelden in Dordrecht!"
Twee keer per jaar reikt Partij voor de Dieren een oorkonde uit aan mensen, stichtingen of organisaties die een bijzondere bijdrage leveren aan het welzijn van mens, dier, natuur en/of milieu.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.