Programma Opening Ode aan de Synode bekend

02 november 2018
Programma Opening Ode aan de Synode bekend

DORDRECHT - De route van de Koning is op de meeste plaatsen toegankelijk voor publiek. Het programma 'opening Ode aan de Synode' is bekend. Op zaterdag 10 november 2018 is koning Willem-Alexander aanwezig bij de start waarna een half jaar wordt stilgestaan bij het feit dat de Synode van Dordrecht 400 jaar geleden plaatsvond. Via de facebook-pagina van het Dordrechts Museum kunnen belangstellenden de live-stream volgen van de opening in de kerk.

De opening voor genodigden vindt zaterdag 10 november om 18.30 uur plaats in de Augustijnenkerk. Burgemeester Wouter Kolff verwelkomt de gasten en Peter Schoon (directeur Dordrechts Museum en voorzitter van de Programmacommissie Ode aan de Synode) geeft een korte introductie. Oud-vicepresident van de Raad van State, de heer Piet Hein Donner, houdt een verzoeningsrede. De koning leest een bij de gelegenheid passende passage uit de Statenbijbel, als eerbetoon aan dit belangrijke erfgoed.

Route toegankelijk voor publiek
Na het verlaten van de Augustijnenkerk -omstreeks 19.00 uur- zet de koning op het plein van Het Hof van Nederland symbolisch een robotarm in werking die gedurende negen maanden de Statenbijbel kalligrafeert. Vervolgens wandelt de koning met het gezelschap door de Kloostertuin, via het Augustijnenkamp en de Lastig Eendstraat naar het Dordrechts Museum. Daar opent de Koning de tentoonstelling Werk, bid & bewonder - Een nieuwe kijk op kunst en calvinisme – door een bijzondere Statenbijbel neer te leggen bij de koninklijke bijbels die onderdeel zijn van de expositie.
De route is op de meeste plaatsen toegankelijk voor publiek. Rond 20.00 uur vertrekt de Koning vanuit het Dordrechts Museum.

Ode aan de Synode
Van 10 november 2018 tot 29 mei 2019 viert Dordrecht onder de noemer Ode aan de Synode precies 400 jaar later het belang van deze bijeenkomst met een programma voor een breed publiek. Inwoners, culturele en kerkelijke instellingen organiseren vele activiteiten zoals tentoonstellingen, congressen, films, concerten, lezingen en debatten, theater, rondwandelingen, muurschilderingen en verschillende bijzondere culturele projecten. Meer informatie en een uitgebreid overzicht van het programma is te vinden op www.synode400.nl.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.