Zondag honderd geportretteerde Dordtenaren te zien in kader Ode aan de Synode

15 november 2018
Zondag honderd geportretteerde Dordtenaren te zien in kader Ode aan de Synode

DORDRECHT - De opbouw van de tentoonstelling bij Teekengenootschap Pictura is in volle gang. Honderd Dordtenaren zijn hiervoor geportretteerd door honderd kunstenaars. Begin dit jaar konden alle Dordtenaren met motivatie zich opgeven als model om geportretteerd te worden. Hieruit zijn er honderd geselecteerd, mannen, vrouwen en kinderen. Zij zijn gekoppeld aan honderd kunstenaars, voor een groot deel uit de stal van Pitura. De tentoonstelling wordt geopend op zondag 18 november van 13.00 tot 17.00 uur en vindt plaats in het kader van de herdenking van de Synode vergadering 400 jaar geleden in Dordrecht.

400 Jaar geleden lieten de deelnemers aan de Synodevergadering zich graag portretteren. Pictura heeft dit nu nog eens overgedaan, met niet alleen ‘belangrijke’ mannen, maar iedereen die dat wil. Het doel is om te laten zien hoe er in onze tijd over het portret wordt gedacht. In 1618 was dat realistisch, nu is dat heel divers. Zowel in uitvoering als in concept. Er zijn dan ook vele stijlen te zien op de tentoonstelling.

Extra open
Speciaal voor de Grote Portretten Galerij gaat Pictura een dag per week extra open. Van dinsdag tot met zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Gedurende de expositie vinden er iedere zondag om 15.00 uur gesprekken plaats met kunstenaars en modellen over hun ervaringen. Op zondag 16 december wordt het project feestelijk afgesloten. Pictura bevindt zich aan de Voorstraat 190. 

Ode aan de Synode
Van 10 november 2018 tot 29 mei 2019 viert Dordrecht onder de noemer Ode aan de Synode deze bijeenkomst, waar de tentoonstelling bij Pictura een onderdeel van is. Het programma kunt u hier vinden: https://www.synode400.nl/

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.