Exclusieve rondleidingen met aandacht voor Helmantel-tentoonstelling en de Grote Kerk

21 februari 2019
Exclusieve rondleidingen met aandacht voor Helmantel-tentoonstelling en de Grote Kerk

DORDRECHT - Tijdens Ode aan de Synode exposeert de bekende Groningse schilder Henk Helmantel in de Grote Kerk Dordrecht. Hij maakte vier nieuwe werken voor de herdenking van 400 jaar Dordtse Synode en exposeert een beperkt deel van zijn zeer omvangrijke oeuvre. Speciaal voor deze tentoonstelling organiseert de Grote Kerk een serie rondleidingen. Ook de Grote Kerk krijgt hierbij aandacht.

Henk Helmantel (1945) wordt gezien als één van de belangrijkste representanten van het hedendaags realisme. Met name de dramatische licht-donkercontrasten, zoals ook te zien bij de zeventiende-eeuwse meesters, kenmerken de schilderijen van Helmantel. Zijn werk vindt in brede kring grote waardering.


Foto: Marjan van de Pol

Exclusieve rondleidingen
In de maanden maart, april en mei zullen rondleidingen worden verzorgd, waarbij de tentoonstelling van Helmantel en de Grote Kerk zelf ruim aandacht zullen krijgen. Allereerst zal kunsthistoricus Hans van Rossum toelichting geven op het werk van Helmantel.
Na een korte koffie en theepauze zal het vervolg van de rondleiding in het teken staan van de Grote Kerk.

Praktische informatie
De rondleiding start om 13:30 uur en is rond 15:15 uur afgelopen. Het tarief voor deelname aan deze rondleiding bedraagt € 5,00 per persoon. Bij de prijs is een consumptie inbegrepen. De rondleidingen vinden plaats op 7 maart, 21 maart,  4 april,  25 april,  9 mei  23 mei.

Aanmelden
U kunt u zich hier aanmelden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.