Verkiezingsdebat FNV Metaal in Dordrecht over flexibele arbeidsmarkt

01 februari 2017
Verkiezingsdebat FNV Metaal in Dordrecht over flexibele arbeidsmarkt

DORDRECHT - Een verkiezingsdebat waar zo’n 100 metaalwerkers in debat gaan met onder andere John Kerstens (PvdA-kamerlid), Linda Voortman (GroenLinks-kamerlid) en Evert Jan Slootweg (CDA nr. 19)

- Wanneer? vrijdag 3 februari, 13:00 – 14:30 uur
- Waar? Postiljon Hotel, Rijksstraatweg 30, 3316 EH Dordrecht

Op vrijdag 3 februari gaan zo’n honderd tot honderdvijftig metaalwerknemers van FNV Metaal uit de regio Rotterdam-Drechtsteden in debat met kandidaten voor de Tweede Kamerverkiezingen. Zij voelen de kandidaten aan de tand over de gevolgen van de toegenomen flexibilisering van de arbeidsmarkt en over de oneerlijke concurrentie op lonen. Met de politici wordt gedebatteerd over de volgende stellingen:

• Het aantal flexibele contracten in Nederland is ongekend hoog. Werknemers verdienen meer zekerheid over hun inkomen en hun werk.
• Als (Oost-)Europese landen niet meewerken aan eerlijke regels voor gelijk loon voor gelijk werk, moet Nederland zich inspannen voor een kleinere EU zonder deze landen.
• Om voldoende werkgelegenheid te behouden, dient de maakindustrie in Nederland behouden te blijven. De huidige offshore en scheepsbouwbedrijven dienen vanuit de overheid gesteund te worden in hun transitie naar een duurzame maakindustrie.

De metaalsector in de regio Rotterdam-Drechtsteden kent veel offshore- en scheepsbouwbedrijven (waaronder IHC, Heerema, Keppel Verolme, Damen Shipyards en Huisman Equipments) die de laatste tijd grote klappen hebben moeten opvangen. Juist omdat de sector metaal roerige tijden heeft beleefd, zijn de werknemers benieuwd naar hoe de politici de doorgeschoten flexibilisering van de arbeidsmarkt willen aanpakken. Ook werknemers van andere metaalbedrijven in de regio discussiëren mee, zoals van Fokker, FN steel en Engie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.