Terra Nostra inspecteert 10.000 essenbomen in Dordt op essentaksterfte

12 juli 2018

DORDRECHT - Het bedrijf Terra Nostra is deze week begonnen met het inspecteren van de essenbomen in Dordrecht. In totaal gaat het om 10.000 essen. Uit eerder onderzoek is duidelijk geworden dat een groot deel van de bomen lijdt aan de essentaksterfte, veroorzaakt door een schimmel (vals essenvlieskelkje) uit Azië.

Bij de inspecties kijkt Terra Nostra hoe het er voorstaat met de essen. Soms kan worden volstaan met snoeien van de boom. Als de aantasting ernstig is, zullen dikke takken doodgaan. Hierdoor wordt de boom gevaarlijk. In dat geval kapt de gemeente  hem. Het is de bedoeling dat voor te kappen bomen nieuwe bomen terugkomen. Kwekers zoeken naar essensoorten die niet ziek worden. Als die zijn gevonden, plant de gemeente die terug. Om de kans op ziektes te verkleinen worden, plant ze overigens meerdere soorten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.