In gesprek over gifvrij water en schone energie met Kamerlid Suzanne Kröger en GroenLinks-lijsttrekker Berend Potjer

28 februari 2019 door Hennie van der Zouw
In gesprek over gifvrij water en schone energie met Kamerlid Suzanne Kröger en GroenLinks-lijsttrekker Berend Potjer

DORDRECHT - GroenLinks-Tweede Kamerlid Suzanne Kröger en lijsttrekker Zuid-Holland Berend Potjer speelden een sleutelrol bij het terugdringen van de giflozingen van Chemours. Woensdagavond 6 maart komen zij naar Dordrecht om met bewoners van de Drechtsteden over te spreken over de giflozingen van Chemours en de energietransitie, twee onderwerpen die een belangrijke rol spelen bij de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart. De bijeenkomst is vrij toegankelijk: inloop om 19.00u in DOOR, Spuiboulevard 220, Dordrecht.

Onlangs nog stelde Potjer vragen aan de Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland over de opslag van GenX-afval in Dordrecht. Omdat een Italiaanse afvalverwerker failliet is komt er namelijk vergiftigd afval terug naar Dordrecht. De provincie heeft Chemours toestemming gegeven om dat tijdelijk op haar terrein op te slaan. Potjer: “Chemours heeft in het verleden laten merken dat zij haar eigen winst belangrijker vindt dan de gezondheid van de omwonenden. Begin februari lekte er al zoutzuur, je moet er niet aan denken dat GenX-afval gaat lekken.”

GroenLinks wil ook weten waar de GenX blijft die voorheen werd geloosd en nu wordt opgevangen. “Wij hoorden dat er misschien minder wordt opgevangen dan beloofd”, aldus Potjer. “Als het gif eenmaal in het water of de bodem zit, komt het in ons eten, drinken en onze lucht.” In de Tweede Kamer voert Kröger zich namens GroenLinks het woord over het dossier-Chemours. Ook zij wil tijdens deze avond daarom graag met bewoners van de Drechtsteden in gesprek.

Het tweede deel van de bijeenkomst gaat over een ander belangrijk thema in de aanloop naar de verkiezingen: de energietransitie. Potjer: “De energietransitie biedt grote kansen voor Nederland, om de energierekening van mensen omlaag te brengen en een gezonde economie op te bouwen. Dit kabinet lijkt echter het omgekeerde te doen: de energierekening gaat omhoog en de industrie krijgt steun van de overheid om door te modderen. Dat kan anders, en moet anders.”

Woensdag 6 maart 2019 | Inloop 19.00u, start 19.30u | gratis | DOOR, Spuiboulevard 220, Dordrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.