Zaterdag 26 januari ontvangt Ben Corino in Studio De Witt Dirk Pols, oud-VVD fractievoorzitter van de Dordtse gemeenteraad

25 januari 2019
Zaterdag 26 januari ontvangt Ben Corino in Studio De Witt Dirk Pols, oud-VVD fractievoorzitter van de Dordtse gemeenteraad

DORDRECHT - Op zaterdag 26 januari ontvangt Ben Corino in Studio De Witt Dirk Pols, de oud-VVD fractie voorzitter van de Dordtse gemeenteraad. Hij nam bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 na zestien jaar afscheid van de politiek. Gezondheidsredenen speelden hem al enige tijd parten en besloot het rustiger aan te gaan doen.

In zijn werkzaam leven was hij na zijn bouwkunde opleiding aan de HTS ondermeer werkzaam bij een architecten buro, aannemersbedrijf en bij de Rotterdamse openbaarveroerder de RET. Waar hij zich richtte op nieuwbouw metro lijnen, tunnelveiligheidsplannen i.v.m verbetering brandveiligheid bestaande metrostations.

Pols blijft op andere gebieden actief, onder meer als voorzitter van het buurtcomité van Zuidhoven en penningmeester van molen Kyck over den Dyck. Stil zitten is aan hem niet besteedt. Corino praat met Pols over zijn maatschappelijke betrokkenheid bij de politiek, zijn carriere  en hoe zijn leven er als pensionaris er nu uitziet.

Dirk begon in de locale politiek rond 1970 bij de politieke jongerenorganisatie JOVD. De prominente leden van de JOVD werden uiteindelijk net als Dirk Pols lid van de raad (Nico Maas en Rob H. Kooijman) waarvan Maas ook in 1981 doorging als wethouder van de stad Dordrecht.

Het markante ivoor Dirk s dat zijn vrouw Marijke voor hem twaalf jaar in de gemeenteraad van Dordrecht zat. Dat een man en vrouw zo hebben deelgenomen n aan het locale bestuur is uitzonderlijk in de stad.

Politicus Pols kende ook de eerste naoorlogse vrouwelijke wethouder van Dordrecht goed: mr. Dien Henny van Randwijk (VVD). Ze overleed in 1974 bij een auto ongeluk op rijksweg 15 onder Hardinxveld-Giessendam. De derde vrouwelijke wethouder van Dordt kwam ook uit de kring van de VVD: Dat was in 1986 Liane Roemers - de Jong.

Als fractievoorzitter was Dirk Pols betrokken bij de sollicitatie procedure van twee nieuwe burgemeesters: Dat werden uiteindelijk Arno Brok (2010) en Wouter Kolff (2017).

In het tweede uur, Actualiteiten uit Dordrecht en de Drechtsteden,

Dichter van Dienst is Merel Meijers.

Studio De Witt van 10.00 u - 12.00 u bij Drechtstad FM 95.7 (ether) 105.9 (kabel) Kanaal 1083 (KPN), kanaal 915 (Ziggo) of de website van RTV Dordrecht of Drechtstad FM via de link Live Radio.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.