Galerie Maurice Vrolijk stopt eind maart aan de Rietdijk

03 maart 2019

DORDRECHT -  Galerie MAURICE VROLIJK aan de Rietdijk in Dordrecht stopt eind maart. De binnenstadskrant De poorter brengt dit nieuws in een artikel van Ton Delemarre in het maart-nummer.

Delemarre schrijft:

“Jammer, zegt Maurice Vro-lijk. En “jammer” zeggen ook de Dordtse cultuurliefhebbers. Eind maart sluit galerie Mau-rice Vrolijk. Voorgoed. Weer brokkelt een stukje cultuurge-bied af. Het cultuurklimaat wordt schraal. Vrolijk zoekt de oorzaak in de stroom van aanbiedingen op inter-net en weinig interesse voor kunst bij jongere mensen. De malaise is internationaal, ook in New York en België vallen galeries om.

De kunstmarkt richt zich op topkunst van bekende namen. Vrolijks idee was juist een podium bieden aan kunstenaars die geen grote bekend-heid hebben. Hij heeft bekende namen als Heijboer en Taekema in stock, maar zijn hart gaat uit naar de kunstenaars die het nog moeten maken. Op de website art-vrolijk.nl is een goed overzicht te vinden van de uitgebreide collectie.Na de verkoop van zijn grafisch bedrijf begon hij de galerie aan de Riedijk en maakte sinds 1996 zo’n drie tentoonstellingen per jaar. Hij zit niet vast aan een bepaalde stro-ming: abstract en figuratief, het kan beide. Schilderijen en sculpturen, glaskunst, het versterkt elkaar. Hij kijkt met genoegen terug.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.