Giathlon '19, geld inzamelen voor mensen met een handicap

05 maart 2019 door Hennie van der Zouw
Giathlon '19, geld inzamelen voor mensen met een handicap

DORDRECHT - Lopen, fietsen, zwemmen, het lijkt zo vanzelfsprekend. Toch is dit voor 1,7 miljoen mensen in Nederland die een handicap hebben, niet het geval. Bibian Mentel en Yvonne van Gennip gaan zich, samen met andere deelnemers, op zondag 7 april sportief inzetten om hier iets aan te doen.
In de Sportboulevard in Dordrecht gaan zij tijdens de derde editie van de Giathlon (indoor triathlon), 10 minuten zwemmen, 20 minuten (hard)lopen en 30 minuten fietsen. Eén uur keihard sporten en zoveel mogelijk meters maken voor alle sporters met een handicap.

Bibian en Yvonne kunnen wel wat versterking gebruiken en zoeken daarom naar sportievelingen die ook vinden dat gehandicaptensport voor iedereen vanzelfsprekend moet worden. Met één uurtje sporten kun jij ook al het verschil maken! Iedereen kan meedoen, in één uur tijd kun je het namelijk zo uitdagend maken als je zelf wilt.Giathlon
Giathlon is een fondsenwervend sportevenement en initiatief van Fonds Gehandicaptensport en het Yvonne van Gennip Talent Fonds. Aan de vorige editie van Giathlon in Dordrecht deden zo’n 300 deelnemers mee, samen haalden zij ruim €44.000,- op voor sporters met een handicap. De opbrengsten van de donaties van Giathlon’19 worden voor 100% ingezet voor sporters en talenten met een handicap. Ga voor meer informatie naar www.giathlon.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.