Stadsbibliotheek nog meer ontmoetingsplek met de opening van Café Americain op 19 maart

13 maart 2019
Stadsbibliotheek nog meer ontmoetingsplek met de opening van Café Americain op 19 maart

DORDRECHT - Op 19 maart gaat café Americain in de Stadsbibliotheek open voor bezoekers. Het café wordt gerund door Stichting Philadelphia. De bibiotheek wordt daarmee steeds meer ook een plek voor ontmoeting.

De toekomstige medewerkers hebben alvast een kijkje wezen nemen op hun nieuwe werkplek. Kevin Scholten van Stichting Philadelphia leidde hen rond. “We hebben er zin in om op deze mooie locatie te gaan werken. Wij ondersteunen mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt om mee te doen in de maatschappij. En om succesvol participeren mogelijk te maken, zijn dit soort samenwerkingen zoals met de Bibliotheek AanZet heel belangrijk.”

Samenwerking
Ook de Bibliotheek AanZet kijkt uit naar de opening van het café. Chantal Cunnen: “Met de opening van het café wordt de bibliotheek nog meer een ontmoetingsplek, een huiskamer voor de stad. En dat past precies bij onze nieuwe rol. Het wordt een plek waar je komt om te lezen, te werken of gewoon om elkaar te ontmoeten. Uitnodigend voor iedereen, niet alleen voor bezoekers van de bieb. En dat we daarvoor kunnen samenwerken met Philadelphia is van grote toegevoegde waarde.”

De Bibliotheek AanZet en Stichting Philadelphia werken regelmatig samen. Beide organisaties zetten zich op hun eigen manier in voor de ontwikkeling van mensen en zijn blij de samenwerking op deze manier uit te breiden en elkaar zo te versterken. 

Voor iedereen
De Bibliotheek AanZet Dordrecht is gevestigd aan de Groenmarkt 153. Ze biedt informatie, inspiratie en vaardigheden voor iedereen. De bibliotheek is er voor wie beter wil leren lezen en schrijven of met de computer en het internet wil kunnen omgaan. En voor iedereen die kennis wil maken met nieuwe ideeën, verhalen en technologie. Online én offline. De bibliotheek is ook een plek om te studeren, werken of gewoon met iemand af te spreken. Lekker ontspannen een tijdschrift lezen, je verdiepen in een boek of meedoen met een van de vele activiteiten. Iedereen is welkom! Enkel als je materialen wilt lenen heb je een lidmaatschap nodig. Kijk voor alle activiteiten op www.debibliotheekaanzet.nl.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.