Peter van der Velden stopt om gezondheidsredenen als waarnemend burgemeester in Hoeksche Waard

13 maart 2019 door Hennie van der Zouw
Peter van der Velden stopt om gezondheidsredenen als waarnemend burgemeester in Hoeksche Waard

DORDRECHT - Burgemeester Peter van der Velden heeft aan Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland, te kennen gegeven om gezondheidsredenen per 1 april 2019 het ambt van waarnemend burgemeester in de Hoeksche Waard te zullen neerleggen.

De commissaris van de Koning zal na overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Hoeksche Waard een nieuwe waarnemend burgemeester benoemen. Van der Velden is sinds 1 januari 2019 waarnemend burgemeester in de gemeente Hoeksche Waard. De burgemeestersvacature was ontstaan vanwege de herindeling van de gemeenten Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen. De nieuwe waarnemend burgemeester zal aanblijven tot het aantreden van een kroonbenoemde burgemeester. In de tweede helft van 2019 zal de procedure daarvoor van start gaan.
In een verklaring laat Van der Velden weten met “pijn in het hart” zijn functie te moeten neerleggen: “De reden van deze zeer moeilijke beslissing is dat de intensieve werkzaamheden van het burgemeesterschap negatieve impact hebben op de regulatie van mijn diabetes. Ik kan deze signalen niet langer negeren voor mijn gezondheid in de toekomst. Daarom ben ik genoodzaakt dit besluit te nemen.”

Peter van der Velden was van 1 maart 2017 tot het aantreden van de huidige Burgemeester Wouter Kolff waarnemend Burgemeester van Dordrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.