Avant Internet viert derde lustrum

06 juli 2012
Avant Internet viert derde lustrum

DORDRECHT - Alweer vijftien jaar geleden richtte de Dordrechtse ondernemer Xandra Hovius internetbedrijf Avant op, een onderneming voor webdesign, hosting en domeinregistratie. Hovius is al sinds 1988 ondernemer en was indertijd een pionier op het gebied van computers en internet. Avant is in 1997 begonnen vanuit huis, maar sinds 2004 gevestigd aan de Singel 154 in Dordrecht.

Xandra Hovius is blij met dit jubileum, haar klantenkring en de websites die zij en haar team in de loop der jaren hebben gebouwd. Daarover vertelt ze: “Al vijftien jaar maakt Avant prachtige producten en onderhoudt daarvan mijn gezin en mijn medewerkers. Daar ben ik best trots op!”

Al snel na de oprichting van Avant, nam zij haar eerste medewerker in dienst en groeide het bedrijf gestaag tot de huidige omvang. Hovius: “Dat had ook te maken met de veranderde vraag van klanten: waar vroeger één pagina op een website voldeed, bouwen we tegenwoordig ingewikkelde applicaties voor sites met vele lagen en mogelijkheden. Ook de opkomst van webshops en mobiele sites heeft voor nieuwe dynamiek gezorgd.”

Omdat Xandra Hovius zelf ondernemer in hart en nieren is, kan ze bij haar klanten vaak net een stapje verder gaan: echt de processen binnen een bedrijf verbeteren en daar de site op afstemmen: “Meedenken met de klant, deskundige dienstverlening en kwaliteit leveren – dat is waar ons team keer op keer voor gaat. Daarbij leveren we altijd ‘in huis’ gebouwd maatwerk, waardoor de site of applicatie precies op de klant kan worden afgestemd, minder kwetsbaar is en een langere levensduur heeft.”

Avant heeft in de loop der jaren een uitgebreide klantenkring opgebouwd in de hele regio. Xandra Hovius: “Ik ben een actieve ondernemer en heb daardoor een enorm netwerk in de Drechtsteden- en Rijnmondregio: eerst als bestuurslid van Contact Jonge Bedrijven en De Maatschappij en momenteel nog van de Dordrechtse Ondernemersvereniging.” De klantenkring is heel divers en varieert van de Dordtse ijssalon La Venezia tot de landelijke Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. “Dat is nu juist wat het werk zo leuk maakt”.

De lokale betrokkenheid vertaalt zich ook in het ondersteunen van bijvoorbeeld De Voedselbank, Sportclub Emma en de Stichting Bijzondere Concerten Dordrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.