Werk van de dichter van de kwetsbare medemens Astrid van Pieterson op eigen website

14 maart 2019
Werk van de dichter van de kwetsbare medemens Astrid van Pieterson op eigen website

DORDRECHT - Om haar publiek beter te bereiken is ASTRID VAN PIETERSON (61) met een eigen website gekomen, die haar naam draagt.

Ze wil opkomen in woorden voor de kwetsbare medemens en wil zo dichter bij Dordrecht en de Dordtenaren van de onderkant komen. Met haar woorden wil Astrid de mensen een stem geven en laten zien dat de stad het sociaal en geestelijk erfgoed ook moet veilig stellen.

Astrid heeft al de nodige openbare optredens achter de rug en was ook op de landelijke TV te zien. Ze wil nu een nieuwe stap zetten en zal met het oog op al het kleine en al het kwetsabren regelmatig nieuwe gedichten publiceren.

De website www.astridvanpieterson.nl heeft al inleiding om Astrid voor te stellen:

Astrid van Pieterson werd in 1957 geboren te Dordrecht en groeide op in een warm middenklasse gezin. H.B.O. medisch geschoold met een speciale aanleg en belangstelling voor talen.

Debuteerde ooit in haar prille jeugd met een gedichtje over Heks Mien in de kinderrubriek van tante Dinie in de toenmalige regionale krant De Dordtenaar. Astrid werd opgevoed in een omgeving waarin de aandacht voor de kwetsbare medemens centraal stond.

In deze tijd waar het kille neo-liberalisme hoogtij viert en men het menselijk aspect totaal uit het oog dreigt te verliezen, meent zij haar sociaal en geestelijk erfgoed met de pen te moeten veiligstellen. In deze samenleving moet het volgens Astrid: WEZENLIJK ANDERS Met oog voor al het kleine en al het kwetsbare!

Astrid van Pieterson
https://www.astridvanpieterson.nl/

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.