De Bibliotheek AanZet zoekt digitale vrijwilligers

14 maart 2019 door Hennie van der Zouw
De Bibliotheek AanZet zoekt digitale vrijwilligers

DRECHTSTEDEN - Computers en het internet zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Winkelen, vakanties boeken, bankzaken regelen en informatie zoeken over de meest uiteenlopende zaken: het gebeurt steeds meer online. Voor wie nog niet goed weet hoe dat werkt, is er de gratis cursus Klik & Tik bij de Bibliotheek AanZet. Voor een nieuwe editie in de Bibliotheken Crabbehof en Dordrecht Centrum zijn we nog op zoek naar vrijwilligers!

Vrijwilligers gezocht
Tijdens de cursus Klik & Tik leren deelnemers in zes gratis bijeenkomsten onder begeleiding van een vrijwilliger omgaan met de digitale wereld. De cursus bestaat uit drie onderdelen: de basis, het internet op en samen op ’t web. Na afloop kunnen deelnemers werken met Word, zoeken op internet, e-mails versturen en social media gebruiken. Ook het gebruik van een tablet komt aan bod. Om mensen op weg te helpen in de digitale wereld is AanZet altijd op zoek naar vrijwilligers. Als vrijwilliger biedt je ondersteuning bij het aanleren van de digitale basisvaardigheden en zorg je dat de deelnemers de materie van de cursus allemaal in zich opnemen. Je signaleert veelvoorkomende vragen en verbeterpunten en koppelt deze terug naar de bibliotheekconsulent. Ter voorbereiding op je vrijwilligerswerk doorloop je zelf de cursus Klik & Tik. En heb je op vastgestelde tijden contact met ‘jouw’ Klik & Tik deelnemers.

Interesse? Voor meer informatie en aanmelden, kijk op: www.debibliotheekaanzet.nl/vrijwilliger-bij-aanzet.

Praktische informatie
Wat: Cursus Klik & Tik, het internet op
Wanneer: per direct
Waar: Bibliotheek AanZet
Toegang: gratis, graag aanmelden
Voor wie: iedereen vanaf 16 jaar

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.