Tentoonstelling Identity brengt Europese kunstenaars naar Dordrecht voor tal van evenementen

22 november 2018
Tentoonstelling Identity brengt Europese kunstenaars naar Dordrecht voor tal van evenementen

DORDRECHT - Howie Reeve heeft net opgetreden. In de loods van Galerie DS17 hangen nog wat mensen rond. Onder hen een aantal kunstenaars uit Europa. Neno Belchev uit Bulgarije zet een bakje koffie voor haar vriend, die ze jaren geleden in Nederland heeft leren kennen en nu weer ontmoet. Yvo van der Vat (The Youman) ruimt wat op. Hij is net terug van een wandeling door Engeland, in het kader van Ode aan de Synode. Vanuit DS17 organiseert hij nu de tentoonstelling Identity.

De Europese kunstenaars zijn speciaal voor Identity naar Dordrecht gekomen. Ze maken werk bij DS17 in het kader van Ode aan de Synode en verblijven bij het Stay Okay hotel. Yvo is in zijn nopjes. “Het is bijzonder, dat ik al mijn contacten die ik heb opgedaan in de zustersteden van Dordrecht (Recklinghausen (G), Hastings (UK) en Varna (BG)), nu bij elkaar heb gebracht om gezamenlijk de grootste tentoonstelling van Dordrecht: Identity! te bouwen.”

Performances
Identity vindt dit weekend plaats, op 24, 25 en 26 november. De Galerie DS17 is zondag 25 november geopend van 13.00 tot17.00 uur. Er zullen die dag diverse performances zijn in de stad, allemaal apart gepresenteerd als facebookevents. Volg hiervoor de facebookpagina DS zeventien: https://www.facebook.com/ds.zeventien.1.

Er doen ook Hollanders mee aan de expositie. “De kunstenaarsgroep is aangevuld met Dordtenaren en bevriende kunstenaars uit onder andere Den Haag en Mallorca”, aldus Yvo. Dordtenaar Nico Parlevliet zal zaterdag om 16.00 uur een werk presenteren achter zijn atelierpand aan de Singel 222. Frans van Lent zal een performance doen op maandag 26 november om 20.00 uur vanaf het Hof. Max Kuiper zal zondag het openingsritueel verrichten.

De complete kunstenaarslijst van de expositie:
Christine Gist (UK), Sharon Haward (UK), Greig Burgoyne (UK), Izabella Montaya (UK), Neno Belchev (BG), Marcos Vidal (ES), Penka Mincheva (BG), Matthias Roth (D), Heidi Meijer (D), Sylvie Hauptvogel (D) Christian Paulsen (D), Robert Porth (D) Frans van Lent, Herman Lamers, Yvo van der Vat, Tonio de Roover, Robert de Visser, Ibrahim R. Ineke Norman Maus, Ralf Kokke, Thom van Dijk, Nico Parlevliet, Erik Sep Manuela Porceddu, Ton Kraayeveld, Max Kuiper, Clara Palli Monguilod Wouter Sibum

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.