Kunstenaars, performers en muzikanten gezocht voor kunstevenement in slooppanden Vogelbuurt

07 februari 2019
Kunstenaars, performers en muzikanten gezocht voor kunstevenement in slooppanden Vogelbuurt

DORDRECHT - In de binnenkort te slopen flats in de Vogelbuurt wordt net als vorig jaar een kunstevenement gehouden. Hiervoor worden nog kunstenaars, performers, muzikanten en andere creatievelingen gezocht. Op 9 maart gaat dit festival, dat 8X9M heet, plaatsvinden.

Er zijn acht appartementen van zo’n 40m2 beschikbaar. Op 9 maart vinden er rondleidingen plaats. Het thema is vervreemding. Vervreemding van de maatschappij, vervreemding van elkaar en vervreemding van de planeet. Iedereen die van veertig vierkante meter een kunstwerk kan maken en iets met het thema kan, kan zich inschrijven. Aanmelden of meer info: http://6x7a.eu5.net/8x9m/. Bijna alles is mogelijk, maar wel in overleg. Het is no-budget en gratis toegankelijk.

Vorig jaar resulteerde het gelijksoortige festival 6X7A in bijzondere kunstuitingen. Er was straat-, video- en geluidskunst. Vogelbuurtbewoners en andere geïnteresseerden werden door gangetjes en het traphuis van de ene naar de andere bezienswaardigheid geleid, om verwonderd en soms verdwaasd om zich heen te kijken waar ze waren beland. ’s Avonds sloot de chaotische noiseformatie de Fucking Basterds af met een optreden, een waardige afsluiting van een, toen ook al, vervreemdend feest.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.