Podiumplaatsen voor kunstrijdsters bij Drechtstedenbokaal 2019

18 maart 2019 door Hennie van der Zouw

DRECHTSTEDEN - Zaterdag 16 maart werd  op de ijsbaan van de Dordtse Sportboulevard de  jaarlijkse Drechtstedenbokaal verreden. Kunstrijvereniging Drechtsteden organiseert deze wedstrijd voor de rijders in de categorieën Starters, Pupillen en Aspiranten.

In de categorie Starters 1a en 1b werd er door een aantal rijdsters voor het eerst meegedaan aan een wedstrijd. Dat dit op de eigen trainingsbaan gebeurde was extra leuk.

De 6-jarige Ginger Vreezen uit Rotterdam reed haar eerste wedstrijd met verve en genoot zichtbaar. Zij eindigde op de 11e plaats.

In de categorie Starters 1b reed de  7 jarige Dordtse Kahlan Gooijer  een foutloze prachtige kür  en eiste overtuigend de eerste plaats op.  De talentvolle Kahlan heeft  al wedstrijdervaring en behaalde diverse podiumplaatsen.

In deze categorie reden Lotus Versendaal  (9) uit Strijensas, Jasmijn Joossen (7) uit Rotterdam  en  Noëlle Dekker (8) uit Sliedrecht hun allereerste wedstrijd in Dordrecht.
Zij deden het super goed en reden hun küren prachtig. De meisjes  eindigden op respectievelijk de 5e, 10e en 12e plaats.

In de categorie Pupillen 2 eindigden twee rijdsters van de Dordtse Vereniging op het podium.
Lucia van Stenis (7 jaar) uit Berkel en Rodenrijs  en Miley Buurman (8) uit Capelle a/d IJssel  reden zich overtuigend naar de 2e en 3e plaats op het podium. De Dordtse Miya Paul  (9)  en Pepijn Fortuin (9), de enige jongen in deze categorie, eindigde op respectievelijk de 4e  de 8e plaats.

In de categorie Aspiranten 2 reed Sterre Petra (17) uit Papendrecht haar eerste wedstrijd en deed dit zeer overtuigend.  Zij pakte meteen een 2e plaats op het podium. Clubgenote Hanna van Eijsden (11) uit Piershil won het brons. De 14-jarige Yentl van Leeuwen uit Ridderkerk werd 4e en Claudia Vingerhoets (25) uit Zwijndrecht werd 8e.

Hoofdcoach bij DDD Marieke Ter-Kruithof, trainsters Romy de Sterke, Winnie Dekker en Terai Hoogenboom namen de coaching van de  deelnemende DDD rijders voor hun rekening.
De Dordtse vereniging kan terugkijken op een zeer geslaagde Drechtstedenbokaal 2019.

Foto Kahlan Gooijer: Piet van Es (Boven)
Foto Kunstrijdsters starters: Helma Zock (Hieronder)