BONFIRE nieuwe naam voor jongerenactiviteit rond geloof in Bonifatiuskerk/Bibelot

18 december 2012

DORDRECHT - ,,Bonfire” wordt de naam van het nieuwe evangelisch jongerencentrum, dat vanaf 1 februari 2013 de plek in de Bonifatiuskerk aan de Wijnstraat overneemt van poppodium Bibelot. Dat meldt het Nederlands Dagblad (ND).

Het monument, dat tot 1974 als RK kerk in gebruik was, keert volgens het ND terug naar zijn oorsprong: het ontplooien van geloofsactiviteiten.  Dordrecht.net berichtte hier ook al eerder over.

Erwin Wietses is voorzitter van de stichting vuur en vlam, die de kerk van de gemeente voor drie jaar wil huren. Hij wil na het vertrek van Bibelot naar het energiehuis aan  de slag gaan en heeft nog een ronde voor de boeg met het college van b. en w. voor een afrondende bespreking.. 'Bonfire'.is  als naam niet zomaar gekozen  Het verwijst naar de naam van de kerk, die werd gesticht in 1826 , maar kan volgens Erwin Wietses in het ND ook op zijn Engels uitgesproken worden als 'be on fire', sta in vuur.

.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.