Bonfire vijf jaar in Bonifatiuskerk

16 februari 2018
Bonfire vijf jaar in Bonifatiuskerk

DORDRECHT - Op 15 februari 2013 tekende het bestuur van Stichting Vuur en Vlam de gebruikersovereenkomst van het pand aan de Wijnstraat in het centrum van Dordrecht, waar de jaren daarvoor poppodium Bibelot gevestigd was. Nu vijf jaar verder is Bonfire in de voormalige katholieke kerk een bruisend centrum van allerlei activiteiten waar de ontmoeting met God centraal staat.

“Het was een stap in geloof vijf jaar geleden”, zegt Erwin Wietses, directeur van Stichting Vuur en Vlam. “Toen we voor het pand stonden, wetende dat we alleen op dinsdagavond zo’n twintig jongeren naar onze wekelijkse gebedsavonden trokken, waren we ons bewust van de grote stap die we hiermee deden.” In de omgeving was ook niet altijd geloof voor het plan van Bonfire. “Regelmatig werd ons gevraagd naar ons verdienmodel, maar die hadden we niet”, vervolgt Wietses. “Het enige wat we wisten is dat God dit van ons vroeg en dat Hij beloofde te voorzien in alles wat we nodig hadden. Nu vijf jaar verder zien we ook dat Hij trouw geweest is aan zijn belofte.”

Inmiddels is Bonfire een veel bezochte plek voor mensen die op allerlei uiteenlopende manieren God willen ontmoeten. De oudejaarsconference van Rikkert Zuiderveld, een aanbiddingsconcert met Insalvation en een hiphopconcert van de mannen van Damascus, ze zorgen allemaal voor een volle zaal. Wietses: “Er komen ook regelmatig outreachteams van Jeugd met een Opdracht langs om ons bij te staan in onze missie om het vuur van de Heilige Geest aan te wakkeren. Samen met verschillende kerken willen we Jezus bekend maken in de Drechtstreek en ver daarbuiten.”

De Bonifatiuskerk en de aangrenzende panden staan in de ‘stille verkoop’. Tot nu toe heeft de koper zich nog niet gemeld, maar Wietses heeft wel interesse: “Als het aan ons ligt worden wij eigenaar en breiden we onze activiteiten als multifunctionele ontmoetingsplek alleen maar uit. We hebben visie voor een permanente plek voor een bijbelschool die ook te gebruiken is als hostel in de zomermaanden. We hebben grote plannen en zijn met toestemming voorzichtig al een beetje begonnen met verbouwen. Met het wegbreken van de tribune hebben we nog meer plek gekregen in de grote zaal. Meer ruimte voor mensen, maar vooral: meer ruimte voor God!”

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.