De Dordtse kandidaten van de Waterschap Partij Hollandse Delta laten zich niet wegdrukken door landelijke politiek

12 maart 2019
De Dordtse kandidaten van de Waterschap Partij Hollandse Delta laten zich niet wegdrukken door landelijke politiek

Dordrecht was het decor van een landelijk verkiezingsdebat voor de provinciale staten. het was het landelijk verkiezingsdebat georganiseerd door de NOS. Uit alle provincies waren lijsttrekkers gehaald waarmee de aandacht naar de landelijke politiek werd opgeëist voor de verkiezingen.

Dat er nu wel meer aandacht was voor de zuid Hollandse zaken dan bij het debat door landelijke lijsttrekkers voor deze verkiezingen is alleen maar mooi te noemen maar waar waren de waterschappen of waarom weer geen aandacht voor al die regio s waar de verschillende waterschappen hun best doen voor de inwoners. Juist het ontbreken van die aandacht terwijl er veel aandacht is voor landelijke politiek en de thema s die vaak gaan over milieu toppen, duurzaamheid, zeespiegel stijging die het waterschap dagelijks aangaan.

Het waterschap zorgt meer dan ooit voor de dagelijkse veiligheid als het gaat om o.a. waterbeheersing, schoon water, recreatie en meer zaken die boeren, burgers en buitenlui aangaat. Als de pompen uitvallen omdat er onvoldoende geïnvesteerd is loopt er toch heel wat onder water in het gebied van de Hollandse Delta.

De vanzelfsprekendheid dat we nu vijfenzestig jaar na de watersnoodramp gewoon kunnen aannemen dat het wel oké is is afhankelijk van hoe het bestuur van de Hollandse Delta is omgegaan met de investeringen. De dijkgraaf is opgestapt omdat ze op dit gebied het oneens is met het bestuur.

De Waterschap Partij Hollandse Delta ziet al jaren met zorg het pappen en nathouden door het bestuur en spreekt dan ook hier telkens tegen uit. Als grootste partij willen wij investeren in de toekomst, voor onze kinderen en hun nakomelingen maar ook voor de andere gebruikers van ons mooie gebied wat zich uitstrekt van Oostvoorne tot en met Dordrecht.

Wij stellen ons al jaren kritisch en constructief op als het gaat om beleid. Moddergooien doen we niet. We werken met moties die draagvlak vinden en zetten ons geluid voort in de verenigde vergadering waar ervaren mensen zitten die ondersteuning krijgen uit de lokale politiek en door deskundigen op het gebied van wateschapszaken, zoals Ingenieurs, geologen die precies weten wat er oud e onderdelen speelt.

De Lijst van de WPHD .laat de diversiteit en lokale verbondenheid duidelijk zien. Wij zijn breed georganiseerd en hebben een landelijk netwerk in de waterwereld waarin wij kennis putten en delen. Nu met het landelijk debat van lijsttrekkers van de provinciale staten en al eerder de tweede kamer fractievoorzitters krijgen politieke partijen die ook als lijsten meedoen aan de tweedekamer extra zendtijd voor hun denominatie.

Het is een gotspe dat op zo een wijze de lokale en regionale belangen van de waterschappen worden weggedrukt. De waterschap Partij Hollandse Delta pakt constructief en kritisch door met de campagne en het laten zien dat wij kandidaten hebben die er voor staan en gaan met hun kennis en kwaliteiten.

Vanuit Dordrecht zijn dat Fatih Kumas, Eyüp Demirdas, Cees Kok, Ad van Dongen, Dion Mouwen en Marcel Jansen. Allemaal mensen met een eigen ervaring en opleiding die enorm ondersteunend werken aan de fractie.

Zij vormen voor de WPHD de oren en ogen op het eiland van Dordrecht en brengen gezamenlijk een meerjarige ervaring mee waar wij als WPHD heel blij mee zijn. Stem op de kandidaat naar keuze en weet dat onafhankelijk lokaal voor ieders belang is. Volg de WPHD op Facebook en stem 20 maart op lijst 1!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.