'Barre Tocht' viert feestelijke vijde editie

20 maart 2019 door Hennie van der Zouw
'Barre Tocht' viert feestelijke vijde editie

DORDRECHT - De Barre Tocht beleeft zaterdag 30 maart haar vijfde verjaardag. De Dordtse band Scotch organiseert deze kroegentocht waarbij bands uit heel Europa optreden.

Vorig jaar liepen honderden mensen mee in de muzikale tour die dwars door de stad van café naar café trekt. Dit jaar verwacht de organisatie weer meer publiek dan de voorgaande edities.

Aan de vijfde Barre Tocht doen café Hide Away, Visser’s Poffertjessalon, Trinitatiskapel, DOOR, café de Vrijheid en de Popcentrale mee. Deze keer heeft Scotch een internationale en diverse line-up samengesteld. Uiteraard treedt de band ook zelf op tijdens de Barre Tocht. Scotch staat bekend om hun feestelijke optredens, aanstekelijke partyfolk en gestreepte broeken. Het afgelopen jaar heeft de band zich hernieuwd met enkele nieuwe leden. Ze spelen tijdens de Barre Tocht voor het eerst nummers van hun nieuwe album dat later dit jaar verschijnt.

Verder spelen tijdens de kroegentocht Old Baby Mackarel (UK), zij staan bekend om hun over de top hillbilly klassiekers. Radio Barbã (BE) was ook vorig jaar aanwezig en keert terug met hun feestelijke fusion. Spacca Il Silenzio (IT) verzorgt sfeervolle mediterraanse folk met een komische noot. Ook treedt cabaretière en verhalenvertelster Marienke van Terheijden op. Onderweg zijn er diverse activiteiten en is er gedurende de avond een tombola.

De Barre Tocht begint om 18.30 in Visser’s Poffertjessalon. Voorafgaand aan het eerste concert is er in café Hide Away een feestelijke borrel om de vijfde editie te openen. Voor meer informatie over de Barre Tocht en een tijdschema kunt u terecht op: https://www.scotchtheband.com/barretocht

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.