Samenwerking van de Bibliotheek AanZet en Stichting Philadelphia

21 maart 2019 door Hennie van der Zouw
Samenwerking van de Bibliotheek AanZet en Stichting Philadelphia

DORDRECHT - Vandaag opende wethouder Peter Heijkoop café Americain in de Stadsbibliotheek met het aansnijden van een heerlijke taart én een toast op de mooie samenwerking. Het leescafé is gevestigd in de Bibliotheek, maar wordt geëxploiteerd door Den Witten Haen van Stichting Philadelphia.

Ankie Kesseler, directeur bestuurder van de Bibliotheek AanZet, is heel blij met het leescafé. “We wilden al veel langer horeca in de bibliotheek. En met de verbouwing kwam alles mooi samen. Het past helemaal bij de nieuwe rol die de bibliotheek heeft. Dit wordt een plek waar je komt om te lezen, te werken of gewoon om elkaar te ontmoeten. Iedereen is welkom, niet alleen bezoekers van de bibliotheek.” Wieneke Dijkstra van Philadelphia gaf aan het een eer te vinden om dit met de Bibliotheek te doen. “De bibliotheek is van iedereen, voor iedereen. Dat past bij ons.”

Openingstijden
Het café is dinsdag t/m vrijdag open van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur. Iedereen is welkom voor heerlijke koffie, smoothies en lunch.

Samenwerking
De Bibliotheek AanZet en Stichting Philadelphia werken regelmatig samen. Beide organisaties zetten zich op hun eigen manier in voor de ontwikkeling van mensen en zijn blij de samenwerking op deze manier uit te breiden en elkaar zo te versterken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.