Aan de slag voor een schoner Dordrecht

22 maart 2019 door Hennie van der Zouw
Aan de slag voor een schoner Dordrecht

DORDRECHT - Dit jaar vindt op zaterdag 23 maart alweer de 17e editie van de Landelijke Opschoondag plaats. Tijdens deze dag maken mensen samen hun buurt schoon. Voor een prettige en leefbare omgeving, maar ook voor meer bewustzijn rondom zwerfafval.

In een schone omgeving is het prettiger wonen en spelen. Prokino Kinderopvang en Schippersinternaat De Singel zijn ook ‘Supporters van Schoon’ en daarom zijn er in aanloop naar de Landelijke Opschoondag eigen opschoonacties georganiseerd.

In de week van 18 maart zijn de kinderen van de BSO locaties van Prokino en het schippersinternaat de buurt ingegaan om deze op te schonen. Hierbij is onder andere het Weizigtpark aangedaan. Met officiële ‘Supporter van Schoon’ hesjes en handschoenen zijn de kinderen enthousiast aan de slag gegaan. Ze zijn van alles tegengekomen, zoals flesjes, blikken, doppen en kranten. De acties leverden meerdere volle vuilniszakken en daarmee dus een schoner Dordrecht op. De kinderen vonden het erg leuk op deel te nemen aan de opschoonactie en er wordt dan ook teruggekeken op een geslaagde middag!

De Landelijke Opschoondag is een initiatief van Nederland Schoon. Het opruimen van de buurt geeft een waardevolle boodschap af, geeft het goede voorbeeld én versterkt de band met de buurt. Het levert saamhorigheid op en meer bewustzijn rondom ‘schoon’. Meer informatie over het initiatief is te vinden op www.supportervanschoon.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.