Energieambassadeurs aan de slag

22 maart 2019 door Hennie van der Zouw
Energieambassadeurs aan de slag

DRECHTSTEDEN - Tien energieambassadeurs zijn deze winter opgeleid door Drechtse Stromen. Zij gaan bewoners in de Drechtsteden ondersteunen bij het besparen van energie in hun eigen woning.

Drechtse Stromen, een stichting voor en door burgers, zet sterk in op het isoleren van woningen. Energieambassadeurs kunnen adviseren welke maatregelen het beste passen bij een bepaald type woning. Daarbij proberen ze zoveel mogelijk mensen uit een straat of buurt te betrekken. Als buren gezamenlijk met elkaar op te trekken en offertes aanvragen, kunnen ze namelijk ook nog kosten besparen bij de uitvoering. Sinds 2012 is daarmee al veel ervaring opgedaan. Bewoners verbruiken minder energie en het comfort in hun woning verbetert.

Bij de laatste cursusavond deze week onderstreepte voorzitter Gert-Jan Vogelaar, zelf ook energieambassadeur, dat vraagstukken zoals de energietransitie nooit alleen door de overheid kunnen worden opgelost: ,,De overheid moet de regie nemen, maar moet vooral zorgen dat bewoners stappen kunnen zetten.”

Waarom de energieambassadeurs zo enthousiast zijn? ,,Doordat je over alle aspecten van energiebesparing hoort, leer je wat je kunt doen in je eigen huis: de juiste investering doen in de juiste volgorde. En dat kun je ook overbrengen op anderen.”
,,Het levert je leuke contacten en gesprekken op in en buiten je eigen wijk.”
,,Het geeft een gevoel van saamhorigheid. We willen allemaal iets doen voor het milieu en hier ontmoet je gelijkgestemden.”

De eerstvolgende cursus begint bij voldoende aanmeldingen. Aanmelden kan via secr@drechtsestromen.net.

www.drechtsestromen.net

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.