Stageproject in Berlijn voor Entree Studenten Da Vinci College

22 maart 2019 door Hennie van der Zouw
Stageproject in Berlijn voor Entree Studenten Da Vinci College

DORDRECHT - Het Da Vinci College heeft diverse uitwisselings- en stageprojecten. In het kader hiervan hebben studenten van de Entree opleiding onder begeleiding van de docenten een bezoek gebracht aan de historische stad Berlijn.

Het programma was afgestemd op de combigroep Educatie uit Dordrecht. De studenten kwamen tijdens de bedrijfsbezoeken in aanraking met het commerciële werkveld. Naast de bezoeken aan de culturele en geschiedkundige hoogtepunten hebben de studenten ook meegeholpen met koken voor daklozen. Ze hebben veel verschillende culturen ontmoet en activiteiten georganiseerd voor de eigen doelgroep. De maatschappelijke impact was groot en zo kwam ook de Duitse taal spelenderwijs aan de orde.

‘Ze hebben letterlijk de verschillen in de maatschappij gezien, rijkdom versus armoede’, vertelt docent Cor Hordijk. ‘Het was een gouden ervaring!’. Ook de studenten raken niet uitgepraat over hun belevenissen in Berlijn. “Het was een onvergetelijke en indrukwekkende reis. Van het bezoek aan het luxe Kaufhaus des Westens tot het koken voor daklozen’, aldus Tawfik en Dojan.

Het Da Vinci College is trots op de internationale projecten. Tijdens een stage in het buitenland verbreden de studenten hun opleidings- en werkervaring. Naast de persoonlijke ontwikkeling maken ze kennis met een andere cultuur en leren een vreemde taal. Een internationale stage-ervaring vergroot aanzienlijk de kansen op de arbeidsmarkt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.