Phil Good viert 10-jarig bestaan met feestelijk Jubileum Concert

23 maart 2019 door Hennie van der Zouw
Phil Good viert 10-jarig bestaan met feestelijk Jubileum Concert

DORDRECHT - Zaterdag 6 april viert Phil Good, onderdeel van het Dordrechts Philharmonisch Orkest, haar 10-jarig jubileum tijdens een feestelijk concert in haar eigen Benevia Muziekcentrum, Spirea 7. Onder leiding van de nieuwe dirigent Jos den Boer wordt het publiek getrakteerd op een programma vol afwisselende muziek met o.a. Franse, Spaanse, Italiaanse en Amerikaanse klanken.
Entree 7,50 p.p (Vrienden van de Phil 4,50). Verkrijgbaar via gasten@dpho.nl of aan de zaal. Aanvang 20.00 uur.

Na de start op 1 april 2009 heeft Phil Good zich ontwikkeld tot een volwaardig harmonie orkest van bijna 70 muzikanten. Het begon met een klein groepje dat zich op dinsdagavond onder leiding van dirigent Piet de Kievit door de "klankstudies voor beginners" worstelde om de muzikale vaardigheden van de deelnemers te testen en goed samenspel te ontwikkelen.

Inmiddels geven zij concerten in binnen en buitenland en zijn een begrip in de Drechtsteden. Ook mogen zij zich verheugen in een grote groep vaste toehoorders bij de concerten in hun eigen Benevia Muziekcentrum  in de wijk Zuidhoven.

De concertlijst van de afgelopen 10 jaar is lang. Coördinator Annette van der Reest telt maar liefst 65 concerten in de Drechtsteden maar ook in België, Duitsland en Frankrijk.
Voor het jubileumconcert op 6 april selecteerde het muziekteam van Phil Good, samen met de kersverse nieuwe dirigent, de populairste muziek van de afgelopen 10 jaren.
"Het moet een feest worden voor onze muzikanten om de muziek weer te spelen en het is een kadootje voor ons publiek om er nog een keer naar te luisteren", zegt Van der Reest. "Het wordt een rondreis door onze muzikale herinneringen van de afgelopen tien jaar".
Voor dirigent Jos den Boer een uitdaging om hiermee aan de slag te gaan.

"Phil Good is een mengeling van goede muzikanten met tientallen jaren ervaring in het Groot Orkest, maar ook mensen die op latere leeftijd hun instrument weer eens oppakken, of muzikanten die de overstap van blaaskapel naar orkest willen maken en er zijn beginners die serieus muziek willen gaan maken" legt Van der Rees uit.  "Ga daar maar eens voor staan! Een hele uitdaging voor een dirigent om het iedereen naar de muzikale zin te maken! Aan de dirigent de taak om het orkest te inspireren en om het ook in de komende tien jaren met plezier te laten musiceren en muzikaal verder te groeien. Maar we doen het niet alleen voor onszelf, ook onze toehoorders zijn en blijven belangrijk. We spelen graag voor een volle en vooral enthousiaste zaal, daarom kiezen wij altijd aantrekkelijke en gemakkelijk in het gehoor liggende muziek", aldus Van der Reest. "We streven naar een zo goed mogelijke muzikale kwaliteit maar we spelen vooral graag en met plezier en hopen dat op ons publiek over te brengen".

Op het jubileumprogramma staan o.a. Klezzmer Carnival, Beatles in Concert, Morricone Moments, Strauss en Co, Vive la France, Espana Cani, Simon en Garfunkel. Ron van Dijk is te beluisteren als solist op de bugel in En Aranjuez con tu Amor en hij zal als vanouds het gehele programma presenteren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.