Gratis compost afhalen voor alle Dordtenaren

25 maart 2019
Gratis compost afhalen voor alle Dordtenaren

DORDRECHT - Op zaterdag 30 maart is de jaarlijkse compostdag. Dordtenaren kunnen dan tussen 10.00 en 16.00 uur op vijf plekken gratis compost scheppen om te gebruiken in hun tuin. De gemeente en afvalinzamelaar HVC geven hen zo iets terug voor hun inspanningen om groente, fruit- en tuinafval (gft) te scheiden.

Dit zijn de plekken waar inwoners compost kunnen afhalen: 
• Krispijn: Duurzaamheidscentrum Weizigt, Van Baerleplantsoen 30
• Crabbehof/Wielwijk: Admiraalsplein, bij de parkeerplaatsen aan de kant van de Van Kinsbergenstraat
• Sterrenburg/Dubbeldam: parkeerplaatsen bij de flat aan de Blaauwweg, aan de kant van de Jagerweg
• Binnenstad/Reeland/Staart: Kunstminplaats, bij de Godfried Schalckensingel
• Stadspolder: parkeerterrein Sportpark OMC, sportcomplex De Corridor/Visserstuin 5

Bewoners wordt aangeraden een kuip, zak, kruiwagen of aanhanger mee te brengen. Zij moeten zelf het vervoer regelen. Scheppen en bezems zijn aanwezig. De compostdag is bedoeld voor inwoners van Dordrecht, niet voor (groen)bedrijven.

Gft als grondstof
Een gemiddeld huishouden heeft 160 kilo gft per jaar. Een deel daarvan belandt in de gft-bak. Maar er komt ook nog een groot deel in de restafvalbak terecht, en dat is jammer. Een volle gft-bak levert namelijk voldoende groen gas op om 21 dagen lang mee te koken of bijna een dag het huis mee te verwarmen. Van grof tuinafval maakt HVC compost. Drie kruiwagens grof tuinafval leveren zes zakken compost op.

Meer informatie over afval scheiden is te vinden op www.hvcgroep.nl/afval.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.