Vanwege grote belangstelling extra jubileumconcert Elly & Rikkert in Bonfire

25 maart 2019
Vanwege grote belangstelling extra jubileumconcert Elly & Rikkert in Bonfire

DORDRECHT -Elly Nieman en Rikkert Zuiderveld vieren hun vijftig-jarig jubileum met een bijzondere tour langs theaters in heel Nederland en België. Het concert in Bonfire op 12 oktober was zo snel uitverkocht, dat er een extra kans komt voor liefhebbers, om in Dordrecht van het duo te kunnen genieten. Die vindt plaats op zondagmiddag 13 oktober 2019.

Tijdens deze jubileumtour maken Elly & Rikkert een keuze uit hun repertoire van toen tot nu. Met oude en nieuwe liedjes, een rijke mix van verhalen, poëzie en cabaret van Rikkert en vooral veel warme herinneringen. En hoewel het een tour is voor volwassenen zullen ook de kinderliedjes niet ontbreken. Voor velen zal ’50 jaar mooi geweest’ een feest van herkenning zijn. Elly en Rikkert worden tijdens de tour begeleid door hun vrienden en muzikale duizendpoten Jan Borger (keyboards en accordeon) en Dick Le Mair (percussie).

De titel ‘50 jaar mooi geweest’ is bewust gekozen. Het was de afgelopen 50 jaar inderdaad meer dan mooi. Tegelijk beseffen ook zij dat er aan hun muzikale loopbaan hier op aarde ooit een einde komt. Zo lang zij leven blijven ze ongetwijfeld zingen, maar deze bijzondere jubileumtour is voor hen ook een beetje afscheid nemen. Een manier om ‘dankjewel’ te zeggen tegen hun grote schare trouwe fans die al die jaren zijn gebleven. Ze kijken ernaar uit om u en jou te ontmoeten in een van de theaters. Zodat ze na de tour elkaar in de ogen kunnen kijken en zeggen: ‘Ook dit is weer mooi geweest!’

Zo’n vijftig albums
Oorspronkelijk begonnen Elly en Rikkert los van elkaar, Elly met haar sprookjesachtige en Rikkert met zijn cabareteske liedjes. Sinds hun huwelijk in 1968 vormen ze een onafscheidelijk duo. In die tijd hebben zij zo'n vijftig albums uitgebracht en talloze liedjes voor anderen geschreven. Bekende albums zijn ‘De draad van Ariadne’, ‘Maskers af’, ‘De tranen van de kleine mensen’ en de dubbel-cd ‘dertig Jaar Onderweg’. Van hun kinderalbums gaat de verzameling ‘Een boom vol liedjes’ al een paar generaties mee. De meest recente cd is 'In het voorbijgaan'.

De boodschap van hun liedjes veranderde in de jaren zeventig, na hun bekering tot het christelijk geloof. De sociale en maatschappelijke betrokkenheid in de teksten en doen en laten, bleef niettemin onveranderd. De zoektocht van dit hippiestel naar de zingeving van het leven bracht hen uiteindelijk bij Jezus. Daarna waren ze een voorbeeld voor veel mensen in christelijk Nederland. Het levert een kleurrijk repertoire op met een diverse en rijke inhoud.

Kaartje bestellen
Het concert is van 15.00 tot 16.30 uur. Een kaartje kost € 18,50 en is hier te bestellen. Bonfire is gevestigd aan de Wijnstraat 117.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.